Obsah stránky

Moravské derby

neděle, 29. červen 2014 | Kulturní a sportovní akce

Druhá květnová sobota roku 2014 se stala ostrým startem zkušební sezóny klubu Krátkosrstý ohař se sídlem v Brně.


Dne 10. 5. 2014 pořádal Klub Krátkosrstý ohař se sídlem v Brně tradiční Moravské derby- klubové zkoušky se zadáním titulu CACT a res. CACT.
Na zahájení v areálu obecní hospody ve Vážanech nad Litavou se sešlo 24 jedinců se svými vůdci a nemohu nevzpomenout, že z 24 celkových stálo na srazu 20 Německých krátkosrstých ohařů, což bylo velmi mimořádné a pro nás potěšitelné. Stav doplňoval jeden Nodr a tři MOK.


O půl deváté otevřeli akci slavnostní fanfárou hajní Jan Šmikmátor a Ing. Pavel Konečný. Poté jsem se ujal slova osobně, přivítal všechny přítomné a projevil potěšení nad vynikající účastí. Vždyť nejen, že jsme měli plný počet a valnou většinu tvořili „naši kraťasi“, ale také velkou část startujících tvořili aktivní rozhodčí z výkonu, což také přidalo na prestiži naší akce. Následně jsem předal slovo hlavnímu rozhodčímu panu Zdeňku Putnovi, který již seznámil všechny přítomné se samotným průběhem akce a zkoušky tak de facto zahájil.
Pracovalo se ve třech honitbách, protože se domníváme, že za dnešní situace, nejen se zvěří, je celá zkouška pro jednu honitbu příliš velkou zátěží a mezi tři revíry se všichni krásně rozloží k všeobecné spokojenosti. Zde jsme pracovali v honitbách Vážany nad Litavou, Hrušky a Křenovice.
Skupina číslo jedna ve Vážanech nad Litavou byla vedena Ing. Radimem Hložkem, předsedou honebního společenstva Vážany a posuzování se zde ujala dvojice Jaromír Šmídek a Martina Mrkvicová. Skupina pracovala v porostu ječmene v mírném svahu olemovaném křovinatou krytinou s dostatkem zejména srstnaté zvěře.
Skupina číslo dvě v Hruškách byla vedena panem Pavlem Štefanem a arbitry byli pánové Kuchta Ladislav, Blažek Lubomír a čekatel Aleš Ševčík. Skupina pracovala na velmi rozlehlém lánu ječmene opět velmi dobře zazvěřeném zejména zajícem.
Skupina číslo tři vedená panem Martinem Blahou pracovala v Křenovicích pod dohledem rozhodčích pánů Františka Navrátila a Jaroslava Maši. I zde se pracovalo v ječmenném poli, zde s dostatkem jak srstnaté tak pernaté zvěře.
Jelikož skupiny nebyli od sebe vzdálené více než 5 kilometrů mohla korona v případě zájmu pohodlně přejíždět z jednoho pracoviště na druhé a sledovat práci psů. Dokonce se po celotýdenních deštích i počasí umoudřilo, takže vše klapalo tak jak mělo a ještě před dobou polední se již vraceli první účastníci na základnu do obecní hospody ve Vážanech nad Litavou, kde stále usměvavý hostinský pan Karel Schoř se svým personálem připravoval výborné jídlo a pití k úplné spokojenosti všech.
V odpoledních hodinách bylo tedy již vše hotovo, výsledky spočítány, o vítězi rozběhnuto a bylo mi ctí naposledy přivítat všechny přítomné a poděkovat jim za účast a výborné zkoušky. Poté již z úst hlavního rozhodčího zaznělo, že vítězem Moravského derby 2014 se stal pes Maďarský ohař krátkosrstý Jantar z Chlumčanské doliny s vůdcem Petrem Slavíkem (228b.-CACT), kterého na stupně vítězů doprovodila dvojice kraťasů Ora od Kutnaru vedená Pavlem Pokovaiem (228b. CACT) a Dasty Illův dvůr vedený Petrem Šmídkem (225b. Res. CACT).
Každý zúčastněný až do úplně posledního si z vyhlášení odnesl nějakou tu cenu od pytlů krmiv až po drobnosti, hlavně se ale troufnu domnívat, že jsme všichni odcházeli spokojeni. Soutěžící s výsledky a pěknými zkouškami a my organizátoři s dobře odvedenou práci. Závěrem mi tedy dovolte poděkovat zejména představitelům honiteb Vážany nad Litavou, Hrušky a Křenovice za umožnění konání v jejich revírech, dále partnerům akce firmám Juko - Petfood, Plzeňský prazdroj, obci Vážany nad Litavou, personálu obecní hospody za vynikající servis a samozřejmě nemohu zapomenout na svoje kolegy a kolegyně z výboru klubu Krátkosrstý ohař se sídlem v Brně.
Vážení myslivečtí přátelé Myslivosti zdar a lovecké kynologii zvlášť!

David Halamka

Moravské derby
2426dc063e2f4edd86e414b9afb543a4.jpg 47e0c925d8a24e74bb75544ecb31c1f1.jpg 9e2979bda7f14424bb9a77dc51fd34cf.jpg 926a5ac252b0487bbf17aeaa6bf63c8a.jpg 0ff0d9dc1a9145c49a2a1f2920a46dd9.jpg
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.