Obsah stránky

Mladí hasiči na Smraďavce 2020

neděle, 19. červenec 2020 | Kulturní a sportovní akce

  V pátek 10. července 2020 jsme v odpoledních hodinách vyrazili hasičskými vozy směr Buchlovice. Menší nesnáze na cestě v podobě objížďky nám rozhodně neubraly na dobré náladě. Cíl cesty byl Smraďavka (lázně a menší osad, která je součástí Buchlovic, pramení zde sirovodíkový pramen).

Rekreační střediko Dopravák nás uvítalo sluncem, voňavým lesním vzduchem a příjemným klidem. Po zabydlení v dřevěných chatkách jsme se vyrazili koupat do bazénu, který je součástí celého areálu. A koupání to nebylo poslední. absolvovali jsme pěší výlet na přehradu Smraďavka.

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na "hasičinu". Dětem jsme připravili netradiční hasičskou štafetu, uzlování na čas či střelbu ze vzduchovky. Vše naši mladí hasiči zvládli na jedničku. Naše zdravotnice připravila i "rychlokurz" první pomoci, kdy děti po teoretické části dostaly možnost vyzkoušet si své znalosti v simulované situaci, kdy dospělí utrpěli různá zranění a děti je musely ošetřit a správně reagovat. 

Střípky z našich táborových aktivit najdete ve fotogalerii.

Jen noční stezku odvahy jsme si museli pro letošek odpustit, protože nám nepřálo počasí.

Věřím, že se dětem na táboře líbilo. I pro nás dospělé byl velkým přínosem po stránce zkušeností, ale i obohacením osobním. Sv. Florián stál při nás.

Děkuji tímto nejen organizátorům z SDH Vážany nad Litavou, ale především dětem, že to s námi všechno zvládly "bez ztráty kytičky".

 

Za SDH: A. Stříbrná

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.