Obsah stránky

Knihovna Vážany n/Lit. a Výbor pro KŠ navazují spolupráci v okolních obcích

neděle, 11. prosinec 2016 | Kulturní a sportovní akce

Zajímavou novinkou v činnosti naší obecní knihovny, kde probíhá perfektní spolupráce paní knihovnice A. Zobačové a naší zastupitelky L. Pilátové, je nejen místní aktivita v podobě tzv. "Tvoření v knihovně", ale dámy se rozhlížejí i po okolí a navazují spolupráci v obcích nedaleko od nás.

Zde je komentář paní L. Pilátové:

Spolupráce s knihovnou Hostěrádky-Rešov – Výstava vánočních dekorací

Jak bylo avizováno při „Setkání organizací a spolků“ v pátek 25. 11. 2016 a v článku ve „VÁŽANSKÉM HLÁSKU“, chce obecní knihovna ve spolupráci s výborem pro kulturu a školství navázat  spolupráci s knihovnami Hostěrádky - Rešov a knihovnou Slavkov u Brna. Tento týden jsme dostali pozvánku na tradiční výstavu vánočních dekorací, která se konala v sobotu 10. 12. 2016 právě v knihovně v Hostěrádkách – Rešově. 

O této akci byli informováni čtenáři, kteří knihovnu navštívili ve středu 7. 12. 2016. Je pochopitelné, že někteří už měli svůj víkendový plán, takže pozvání do knihovny v Hostěrádkách – Rešově využila jen část našich čtenářů.

Z fotografií, které na této akci byly pořízeny, je patrné, že akce byla perfektně připravena, kdy každého příchozího srdečně a s úsměvem vítala místní paní knihovnice Jarmila Urbánková a hned nabídla nějakou dobrotu. Pak už jsme všichni měli příležitost obdivovat vystavené vánoční dekorace. Část těchto dekorací byla určena k prodeji. Vánoční dekorace připravily Jindřiška Janoušková z Hostěrádek a Broňka Vachová z Újezdu u Brna.

Na přiložených fotografiích je také vidět dílnička pro děti, kterou připravila paní Romana Hájková ze Slavkova. Děti si mohly vyrobit svoje vánoční dekorace, které si odnesly domů.

Obě knihovnice – Jarmila Urbánková a Alena Zobačová – skončily u informací o knižních novinkách a u zájmu čtenářů o četbu. Výměna zkušeností je velmi důležitá pro zlepšení činnosti obecních knihoven. Také prostředí a vybavení působí na malé i dospělé čtenáře. Naše knihovna chystá v příštím období několik zásadních změn, což přispěje nejen ke zlepšení podmínek v knihovně, ale i k nabídce většího množství aktivit pro čtenáře i pro všechny občany naší obce.

Vážanské  čtenářky se zajímaly o knihy, které v naší obecní knihovně zatím chybí. Neodcházelo se s prázdnou – každá z nás si nakoupila dekorace, které nám zpříjemní tento adventní čas. Knihovnice Jarmilka Urbánková udělala největší radost paní Staňce Halamkové, protože obohatila její sbírku cukrů o několik dalších  balení, které jí doposud chybělo.

V letošním roce už to nestihneme, ale hned počátkem roku 2017, navážeme  spolupráci s knihovnou ve Slavkově u Brna.

Nejbližší akce vážanské knihovny je beseda na téma „První pomoc“, kterou nám připravila MUDr. Eva Špatná. Koná se ve čtvrtek 15. 12. 2016 od 15.30 hod. Potrvá asi jednu hodinu. Všichni jsou srdečně zváni.

Starosta obce dodává, že je evidentní, jak se zvýšila návštěvnost knihovny oproti minulým rokům, kdy v současnosti knihovna neslouží pouze jako půjčovna knih, ale je to centrum vědění, tvoření a radosti ze setkávání malých i dospělých občanů naší obce Vážany n/Lit.

A za to patří poděkování zejména paní L. Pilátové, která přinesla tyto nové aktivity a metody do dění naší obce!

Spolupráce s knihovnou Hostěrádky-Rešov-vánoční výstava
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.