Obsah stránky

Angličtina v MŠ Vážany n/Lit. 2015

středa, 21. říjen 2015 | Ostatní

Od října 2015 mají děti v MŠ Vážany nad Litavou zajištěnu výuku anglického jazyka, která probíhá každé úterý odpoledne.

Na jedné z vyučovacích hodin jsem byl na náslechu a moje hodnocení, s jakou profesionalitou a pedagogickým citem je angličtina dětem předkládána, je na výbornou.

Je výborné, že děti dostávají cizí jazyk tzv. „do uší“, v tak raném věku a tak hravou metodou, kterou paní vyučující zvolila.

Během celé hodiny „nepadne“ ani jedno české slovo, vše se odehrává v anglickém jazyce a děti, i když někdy ihned nerozumí, co se po nich chce, tak intuitivně reagují na pokyny paní vyučující a celý proces se úspěšně posouvá do pochopení a zažití si slovní zásoby.

Krátký popis z náhledu, z 20. 10. 2015:

Vyučující se s dětmi napřed přivítala, potom je vyzvala, aby se vzaly za ruce, utvořily kruh a posadily se. Na slova „sit down“ děti už reagovaly jednoznačně (to už měly v minulé hodině a pamatují si, že si mají sednout). Potom si vzala vyučující na ruku loutku žáby a řekla dětem, že je to pan „frog“. Následně je vyzvala, aby se děti panu „frogovi“  představily. „I am“ Anetka, začala suverénně Anetka Pišová a poté se připojovaly další děti, které se rovněž žábě představily. Paní vyučující vzápětí poslala loutku žáby dokola, kruhem dětí, které se vždy po obdržení loutky měly poděkovat tomu, kdo jim ji dal. „Thank you“ znělo z postupně z úst nadšených tváří…., a tak to šlo dál a dál a bylo zřetelné, že to děti úžasně baví. A to je moc dobře! Výuka hrou je ta nejzáživnější a dosahuje nejvyšších výsledků.

Jsem rád, že můžeme i na naší obci poskytovat dětem tuto službu (výuku cizího jazyka), a že toto děti jednou ocení nejen při dalším studiu na školách, ale zejména v praxi, kde se v dnešní době bez angličtiny člověk hůře uplatňuje.

Děkuji pracovníkům MŠ, že poskytují pro výuku kvalitní zázemí.

Ing. Václav Matyáš, starosta obce

Angličtina v MŠ 2015
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.