Obsah stránky

3. Vážanská drakiáda Vážany n/Lit. 2017

neděle, 29. říjen 2017 | Kulturní a sportovní akce

Dne 28. 10. 2017 se v deštivém odpoledním čase konala v prostoru u dolního poldru „DRAKIÁDA“, kterou pořádali místní Nohejbalisté, za podpory Obce.

Podrobnější informaci dodal hlavní organizátor akce pan M. Žampach:

Po roce jsme se zase znovu sešli na dnes již tradiční, Vážanské drakiádě pořádané již třetím rokem vážanskými nohejbalisty a obcí. I přes nepříznivé počasí byla účast hojná a všichni účastníci si akci pěkně užili.

Sešli jsme se jako každý rok v 15.00 hod. na Poldru a bylo se opravdu na co dívat, co jíst i co pít! Všechny děti dostaly za odměnu a snahu teplý čaj, lízátka, muffiny a špekáčky, které si opékaly nad ohýnkem. Dospělí se pak za symbolickou částku mohli posilnit „svařáčkem“ nebo si do čaje na zahřátí přilít rum.

Na nebi poletovala spousta krásných draků, jak domácí výroby, tak i zakoupených. Byli rozmanitých tvarů a barev, a protože nám pěkně foukal vítr, téměř každému se podařilo udržet svého draka dlouho ve vzduchu.

Pořadatelé obzvláště hodnotili vytrvalost některých účastníků, kteří se ani po opakovaném neúspěchu nevzdávali, a proto se pořadatelé rozhodli, vedle dalších kategorií, také vyhlásit vítěze v kategorii Drak, který ne a ne vzlétnout, což vyhrál Eriček Gargula. Kategorii Největší drak vyhrála Jůlinka Stříbrná, Nejmenšího draka měl Šimon Tůma, Nejvýše vyletěl drak Jakuba Fuksy, Nejhezčího koupeného draka měl Jirka Hložek a po domácky vyrobeného pak Emička Tůmová, nejzajímavějšího draka Elenka Wear, Draka s nejdelším ocasem měla Emička Dupalová a náš nejmladší „pouštěč“ draků byl Šimon Záhorec, ale za něj museli převzít ocenění rodiče, protože je ještě v kočárku.  

Všichni výherci obdrželi diplom, dostalo se jim velkého potlesku a byli odměněni sladkostí.

Akce se nám opravdu vydařila a rádi bychom příští rok opět přivítali všechny domácí i přespolní „drakomily“.

Na budoucí setkání se těší a za pořadatele děkuje, Miroslav Žampach

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.