Obsah stránky

3. Motožehnání Vážany n/Lit. 2020

pondělí, 08. červen 2020 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 30. 5. 2020 se v naší obci konalo 3. MOTOŽEHNÁNÍ.

O akci byl opět velký zájem s účastí nejen místních a přespolních motorkářů, ale dostavil se i velký počet místních občanů, kteří se přišli na motorkáře jen podívat.

Když pan farář ve 14 hod. zahájil bohoslužbu, tak bylo v kostele ca 40 lidí. Proslov pana faráře byl tematicky směrován na bezpečnou jízdu, klid na silnici a hlavně na šťastné návraty.

Před oltářem bylo položeno k žehnání přes 30 příleb a venku před kostelem stálo 20 motorek, různých značek, stáří, typů a obsahu motorů.

Po posvěcení příleb a motorek se vydali motorkáři na tzv. okružní jízdu, která je vedla z Vážan n/Lit. na Čejč a odtud  zpět do Vážan n/Lit. Trasa byla dlouhá ca 60 km a doba trvání – v poklidné a spořádané jízdě – necelou hodinku.

Na autobusové zastávce se udělalo společné foto a následně se všichni motorkáři sešli v dolní hospodě na občerstvení.

Hlavním organizátorům V. Vitoulovi a M. Žampachovi děkujeme za zajištění akce. Tito dva vše naplánovali a zajistili bezpečný průjezd okružní jízdy za pomoci P. Novotného a D. Záhorce. Posledně jmenovaný v ten samý den ještě asistoval u nehody motorkáře, která se stala u křížku na silnici směrem na Hrušky a poté odvážel zraněného motorkáře autem do úrazové nemocnice v Brně. 

Těšíme se na příští rok a na 4. ročník MOTOŽEHNÁNÍ. Motorkáři se těší však zejména na letošní sezonu!

Komentář podává: V. Matyáš

Svěcení motorek 2020
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.