Obsah stránky

VH SDH Vážany n/Lit. 2019

neděle, 10. únor 2019 | Ostatní

SDH Vážany nad Litavou svolala na sobotu 9. února 2019 valnou hromadu, které se mimo členů „domácích“ zúčastnili i členové okolních sborů z okrsku Hostěrádky - Rešov. 

Na začátek přivítal hosty: Ivana Musila - náměstka starostky KSH Jihomoravského kraje, starostu obce Vážany nad Litavou Ing. Václava Matyáše a všechny bratry a sestry z SDH Hostěrádky - Rešov, Velešovice, Šaratice a Kobeřice, Petr Hégr, který nás zároveň seznámil s programem schůze. Následně si vzal slovo starosta SDH Vážany nad Litavou Pavel Přerovský a přednesl nám, co vše v minulém roce členové sboru absolvovali a jakých událostí se zúčastnili. Ani stránka financí nezůstala neprobrána, s tou nás seznámil hospodář Petr Hégr. Jiří Moškvan, velitel sboru, nastínil aktivity, které na nás čekají v roce 2019. Mimo jiné zmínil organizaci již tradičního utkání ve vaření gulášů či pravidelnou péči o výstroj a výzbroj hasičů.            

Hlavním tématem, které rezonovalo celým odpolednem, byl však fakt, že v loňském roce započal sbor práci s dětmi. Právě mladí hasiči zpestřili úvod schůze svým vystoupením s básní inspirovanou jejich středečními setkáními, při kterých se seznamují se vším, co souvisí s „hasičinou“. Starosta obce Ing. Václav Matyáš právě tuto aktivitu vyzdvihl a poděkoval všem, jejíchž je to zásluhou. I náměstek z kraje, pan Ivan Musil, kvitoval s povděkem, že jeho dlouholeté výtky vůči našemu sboru stran absence družstva dětí konečně byly vyslyšeny. Je pravdou, že díky přízni naší obce, za což jí patří velký dík, mohla vzniknout výcviková místnost, kde se děti mohou scházet se svými instruktory. Doufáme, že se podaří i další krok v modernizaci našeho sboru, a to obnova vozového parku.

Jsou před námi především výzvy a to pokračovaní ve vzdělávání členů sboru nejen v oblasti technickém, ale i edukativním, abychom mohli děti lépe vést a plnit požadavky předepsané normami. Je však třeba i prohlubovat spolupráci nejen vně (okolní sbory, obec, ostatní spolky v obci), ale i uvnitř sboru. Stále je co zdokonalovat.

Sv. Florián stojí v našem konání při nás!

Komentář: A. Stříbrná

Valná hromada SDH 9.2.2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.