Obsah stránky

Soustředění mladých hasičů - Holubice 2019

neděle, 23. červen 2019 | Kulturní a sportovní akce

V páteční podvečer 21. června 2019 se sešlo 9 mladých hasičů s velitelem SDH Vážany nad Litavou Jiřím Moškvanem a dvěma členkami sboru Janou Kozlíčkovou a Alenou Stříbrnou, aby vyrazili směr Holubice- střelnice. Zde na nás čekali dětští i dospělí členové SDH Velešovice, kteří uspořádali soustředění mladých hasičů.
Areál holubické střelnice se ukázal jako ideální místo pro tuto akci. Nejen krásný výhled, ale i příjemně zalesněné okolí spolu s obrovskou loukou si užívali nejen děti, ale i my dospělí. Po nezbytném ubytováním jsme nastoupili jako správná hasičská jednotka. Děti byly rozděleny do tří družstev: Sedma, Hasiči a Kytary, aby v průběhu soustředění mohly plnit různé úkoly, soutěže a zadání. Zbytek prvního dne už byl v duchu volnější zábavy a nezbytného opékání špekáčků.
V sobotu jsme začali zostra a to třemi stanovišti, na kterých si děti mohly vyzkoušet různé části soutěžních disciplín v hasičském sportu. Hadice, špice, rozdělovač a taky vzduchovka. To byly "rekvizity", které dětem umožnily strávit celé dopoledne zábavně, ale přitom poučně.
Odpoledne jsme někteří zahájili odpočinkem, jiní aktivně hrou "ocásky" či kopanou. Pak nastal čas pro buzolu, mapy, vzduchovku a bazén. Děti v družstvech se prostřídaly opět na třech již zmíněných stanovištích, aby si jednak procvičily mozek, ale i tělo. Večer čekala na děti stezka odvahy, kterou i ti nejmenší zvládly hrdě a statečně.
V neděli bylo v plánu hledání pokladu, ale počasí chtělo, abychom už se vydali k domovu. Což jsme také učinili.
Akce to byla velmi vydařená a věřím a doufám, že to bylo poprvé, ale rozhodně ne naposledy.

Za SDH: Alena Stříbrná

Soustředění mladých hasičů Holubice 2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.