Obsah stránky

Seniorská Olympiáda - Vážany n/Lit. 2019

středa, 29. květen 2019 | Kulturní a sportovní akce

Seniorská olympiáda 29. 5. 2019 ve Vážanech nad Litavou byla pořádána jako další akce pro seniory nejen z Vážan, ale přijeli i přátelé z Rousínova a okolí, které jsme přivítali hned na autobusové zastávce.

Už se stalo tradicí, že chvilku času na naše společné setkání si udělá i starosta obce Ing. Václav Matyáš. S některými  se setkáváme už třetím rokem nejen v naší vesnici, ale i na kulturních a sportovních akcích  v Rousínově.  Společné zážitky jsou velkým zdrojem inspirace, energie a životního optimismu.

I když byla zvolena „mokrá varianta“, proběhlo vše podle plánu a každý si mohl vybrat, co ho bavilo. Sportovní soutěže proběhly v knihovně. Počasí nám umožnilo příjemnou procházku po Vážanech se zastávkou na Oranžovém hřišti a nakouknutím, jak probíhá výstavba nových rodinných domů.  Nevynechali jsme náš zámeček a skončili jsme nejen u občerstvení v Sokolovně - horní hospodě, ale hlavně u učení se hry Molkky.

Moc děkujeme  S. Babušíkové, ředitelce MŠ, za možnost nahlédnout do třídy na dopolední „práci“ našich nejmenších. Dále pak A. Kyprové, Kozí farmě, L. Stříbrné – všem za spolupráci při vytvoření pestrého  programu a příjemné atmosféry. Za nachystání občerstvení pro  všechny „soutěžící“ J. Bayerové, Z. Syslové, J. Černákové a L. Chalupové. Poděkování za organizační zajištění, diplomy, jmenovky, soutěže, úklid aj. patří  A. Stříbrné, Fr. Dvořáčkovi a J. Janečkové. OÚ děkujeme za upomínkové předměty, které nám budou dnešní den připomínat.

A ještě jedna poznámka. Přestože  Vážany nad Litavou  jsou obec s 290 budovami a 726 obyvateli, jsou velmi zajímavé svou historií i současností a nelze jejich podrobnou prohlídku udělat za jedno odpoledne. Každá část obce má svůj příběh a nevšední atmosféru... a proto se  můžeme těšit na další naše společné akce…

Zapsala: L. Pilátová

SENIORSKÁ OLYMPIÁDA 29.5.2019 ve Vážanech nad Litavou
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.