Obsah stránky

Návštěva seniorů z Rousínova ve Vážanech nad Litavou 26. 10. 2018

pátek, 26. říjen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Vzájemné návštěvy seniorů z Rousínova a Vážan nad Litavou pokračovaly  další společnou akcí v pátek 26. 10. 2018 ve Vážanech nad Litavou. Tato aktivita navazovala na naši návštěvu v Rousínově, která byla pořádána ke Dni seniorů 3. 10. 2018.

Dnešní program byl velmi bohatý a začínal na autobusové zastávce ve Vážanech nad Litavou příjezdem hostů z Rousínova.

Ti, kteří zde již byli, si všimli, že je nově upraven prostor pře obchodem „Smíšené zboží“, včetně nově provedené fasády.
Následovala prohlídka nových prostor SDH, kde nás všechny přivítala, s historií a současností  SDH  seznámila paní Alena Stříbrná. Přišel nás pozdravit i pan starosta ing. Václav Matyáš. Po krátkém občerstvení následovalo trošku „tvoření“ - zkusili jsme udělat a upéct perníčky.

Nesměla chybět prohlídka všech míst, kde nastala nějaká změna – navštívili jsme zámeček, nakoukli do sokolovny, kde je nová podlaha a výmalba, došli jsme až po opravenou Boží muku, která svou bělostí zářila do dálky. Na fotkách, jsme se snažili zachytit nejen ji, ale i lípu, kterou vysázela TJ Sokol Vážany nad Litavou.

Se zvědavostí jsme prošli část obce, ve které bude stát 18 rodinných domků. Podívali se, kde bude vysázen ovocný sad. Zde se nám naskytl velmi zajímavý pohled na Vážany a okolí. Potěšili jsme se pohledem na lípu vysázenou v této lokalitě v srpnu o vážanských hodech.
Cestou na hřiště na nás svítila nová střecha dolní hospody. V prostorách hřiště se hostům líbilo, že bylo pamatováno na kryté posezení a je zde udržován a využit každý kousek plochy.
Do našeho čtyřhodinového programu se nám vešla i prohlídka kozí farmy, kde jsme ochutnali různé druhy sýrů.

Určitě by se návštěva protáhla déle, ale naši hosté spěchali zpět domů, protože se u nich dnes odpoledne vysazuje lípa, jako připomenutí stoletého trvání našeho státu. No a kde bude vysazena? To se určitě podíváme, až zase navštívíme naše rousínovské přátele.

Poděkování dnes patří především SDH ve Vážanech nad Litavou a pak všem, kteří se na této akci podíleli. Potěšitelné je, že pomáhali zástupci více organizací a to se projevilo na spokojenosti a pohodě, která naše setkání provázela... takže ještě jednou moc děkujeme.
 

Komentář podala: L. Pilátová

Návštěva seniorů z Rousínova ve Vážanech nad Litavou 26. 10. 2018
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.