Obsah stránky

Návštěva dětí z MŠ v obecní knihovně Vážany n/Lit. 2017

úterý, 07. březen 2017 | Kulturní a sportovní akce

Hodně dávno byla kniha tak drahá, že se za ni dal pořídit i dům. Dnes není domu, kde by nebyla kniha.  

Všechno se neustále mění. Knihy, vztah ke knihám a i knihovny mají svoji dlouhou historii. Naše knihovna už je třetím rokem umístěna v prvním poschodí MŠ. Každý rok, děti společně obecní knihovnu navštíví. Tentokrát, přišlo v doprovodu paní učitelky Kolenčíkové a paní učitelky Chudárkové více jak dvacet dětí.

Společně jsme si popovídali o knihách, které si děti přinesly a i o těch, které máme v naší knihovně. Děti zazpívaly písničku o tom, jak se máme ke knihám chovat. Jenomže i knihy stárnou a vyřazují se, takže jsme se zmínili i o využití starých knih.

Přečetli jsme si pohádku „O veliké řepě“, kterou děti zahrály.  Jejich představení nemělo chybu. A protože si děti doma i ve školce hodně čtou, zkusily nakreslit to, co je při čtení a předvádění pohádky nejvíce oslovilo. Všechny obrázky byly vyfoceny a můžete je vidět na přiložených fotografiích. Jsou krásné a dodávají - nám ostatním – hodně pozitivní energie. Životem si neseme vzpomínky, které vznikaly s láskou. To je to bohatství, které nic nestojí a může nás doprovázet celý náš život.

Věřím, že děti dnes získaly – do své knihy života – několik příjemných vzpomínek, které zachytily i ve svých kouzelných obrázcích.

Březen je měsíc knihy a čtenářů, takže na další společné setkání v knihovně se těší paní knihovnice Alena Zobačová a v „Tvoření  v knihovně„

Komentář podala: Ludmila Pilátová.

Návštěva dětí z MŠ v knihovně
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.