Obsah stránky

Indie - beseda Vážany n/Lit. 2019

úterý, 08. leden 2019 | Kulturní a sportovní akce

Také rádi cestujete? A umíte se o své zážitky podělit s ostatními? … Tak dvakrát ano, by odpověděla Ing. Renáta Ondrůšková, která v úterý 8. 1. 2019 navštívila obecní  knihovnu  ve Vážanech nad Litavou a podělila se s námi o své čerstvé zážitky z prosincové návštěvy Indie.

Její  zajímavé vyprávění doplňovaly jak  fotografie, krátká videa,  tak i ukázky peněz, oblečení  a třeba i kalendáře.  Některé věci jsme si  nejen prohlédli, ale i osahali.  Chuťové buňky pak byly podrážděny mléčným čajem  - masalou. A ty čichové mohly nasát vůně Indie, které zde představovaly různobarevné vonné tyčinky. Kdo chtěl, mohl si některé odnest i domů.

Devadesátiminutový program jsme věnovali tématům -  cestování, oblečení, bydlení, služby, historie, odpady, hygiena, zvířata  a především nevšedním zážitkům.

Ing. Ondrůšková odpovídala  na všechny dotazy  přítomných nejen v průběhu svého povídání, ale i po jeho  skončení.

Naše pozornost a paměť byly v závěru besedy vyzkoušeny krátkým testem. Všechny otázky byly správně zodpovězeny.

Děkujeme pořadatelům za přípravu a realizaci akce, včetně malého občerstvení a všem účastníkům za jejich aktivitu a zájem.

Napsala: L. Pilátová

Tady je ještě vyjádření druhého nejmladšího účastníka R. Stříbrného, který velmi pozorně poslouchal a měl i nejvíce dotazů v průběhu naší besedy.

Úterní přednáška v obecní knihovně byla plná informací a nových věcí. Naučil jsem se hodně o kultuře v Indii. Věřím, že Indie je velmi zajímavá země plná barev, hluku, chutí a vůní. Děkuji paní Renátě Ondrůškově za zajímavé povídání. Už teď se těším na další dobrodružství, které nám přijde opět někdo povyprávět. Cestujte...

Indie - prosinec 2018 - beseda
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.