Obsah stránky

Bartolomějské hody a slavnostní otevření Oranžového hřiště - Vážany nad Litavou 2015

pondělí, 24. srpen 2015 | Kulturní a sportovní akce

Ve dnech 21. – 23. 8. 2015 se konaly ve Vážanech n/Lit. tradiční Bartolomějské hody, tentokrát s „nabitějším“ programem, než bývalo zvykem v minulých letech.

Pouze 5 párů stárek a stárků, avšak v maximálním nasazení, vykouzlilo na obci velmi příjemnou a pohodovou atmosféru, kterou místní i přespolní uznale pochvalovali.

Stárkům, ve složení Tereza Střížová - Roman Audy (hlavní pár); Pavlína Střížová - Ondřej Kadluba; Lucie Zukalová - Marek Spáčil; Marie Paseková - Dan Úradník; Šárka Hložková - Adam Hrabovský, patří velké uznání a poděkování za to, s jakým nasazením se ujali své role a přenesli do naší obce kouzlo a ducha tradice dávnějších časů.

Novými prvky programu HODŮ 2015, které doplnily tradiční schéma, organizované TJ Vážany nad Litavou, byla bezesporu, odpolední hodová zábava v dolní hospodě, na kterou navazovalo večerní hodové zpívání u cimbálu.

Dále proběhlo slavnostní otevření nového sportoviště (vybudovaného za podpory NADACE ČEZ), které byť nepatří do tradice hodového programu, ale tím, že se konalo právě na HODY 2015, tak budeme mít v paměti právě tento den a nebudeme muset v budoucnosti tápat, kdy a jak to tenkrát vlastně bylo…  Slavnostního otevření se zúčastnil místopředseda senátu PČR pan Ivo Bárek, který společně s hlavním tvůrcem možné realizace výstavby hřiště Romanem Hanákem, přestřižením oranžové stuhy, předal občanům Vážan n/Lit. toto hřiště k užívání. Na otevření hřiště navazovalo vystoupení sleťáků, kteří bezvadně předvedli dvě hromadné sokolské skladby a zaujali diváky tak hluboce, že za to byli odměněni nekončícím potleskem. Sleťáci dokonale zapadli do programu hodové neděle.

Snad nejvýše hodnoceným prvkem hodového programu, a to jak ze strany mnoha občanů, tak i ze strany stárků bylo slavnostní hodové požehnání, které se odehrálo v kostele sv. Bartoloměje, za účasti bezmála 200 příchozích.

Co se statistiky týká, tak páteční předhodovou zábavu navštívilo něco málo přes 170 lidí, sobotní hodovou zábavu téměř 180 lidí a nedělní odpolední hodovou zábavu 100 účastníků.

Program HODŮ 2015 byl bezesporu náročný, avšak přinesl momenty, na které se jen tak nezapomene a přetrvají v našich myslích ještě po mnoho dnů.

Velký dík za organizaci HODŮ 2015 patří TJ Vážany nad Litavou, dále rovněž sleťákům a členům Římskokatolické farnosti Vážany nad Litavou, ale největší poklonu musíme „vyseknout“ stárkám a stárkům a současně i jejich rodičům, kteří měli se zajištěním jejich zázemí nemalé starosti a výdaje.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.