Obsah stránky

4. Motožehnání Vážany n/Lit. 2021

pondělí, 31. květen 2021 | Kulturní a sportovní akce

V neděli 30. 5. 2021 se v naší obci konalo v pořadí již 4. MOTOŽEHNÁNÍ.

O akci byl opět velký zájem s účastí nejen místních a přespolních motorkářů.

Na požehnání se v kostele sv. Bartoloměje sešlo téměř 50 lidí. Pan farář se tenokrát svou rozpravou zaměřil na cíl každé započaté cesty, jelikož stanovení cíle dává nejen výletům na motorkách, ale v podstatě každému konání člověka určitý smysl. Nabádal motorkáře k bezpečné jízdě a ke šťastným návratům.

Před oltářem bylo položeno k žehnání téměř 40 příleb a venku před kostelem stálo 35 motorek, různých značek, stáří, typů a obsahu motorů.

Po posvěcení příleb a motorek se vydali motorkáři na tzv. okružní jízdu, která je vedla z Vážan n/Lit. do Žarošic a dále na Dambořice, Újezd u Brna a odtud  zpět do Vážan n/Lit. Trasa byla dlouhá ca 60 km a doba trvání – v poklidné a spořádané jízdě – dobrou hodinku.

Na autobusové zastávce se udělalo společné foto a následně se všichni motorkáři sešli v dolní hospodě na občerstvení.

Hlavnímu organizátorovi M. Žampachovi děkujeme za zajištění akce, kdy spolu s P. Kavlíkem a  P. Novotným vše naplánovali a zajistili průběh okružní jízdy. Velký dík je třeba poslat i V. Zachovalovi, který se postaral o perfektní chod zahrádky dolní hospody, kde se po rozvolnění kovidových opatření v ČR sešlo mnoho místních občanů - nejen motorkářů.

Těšíme se na příští rok a na 5. ročník MOTOŽEHNÁNÍ.

Komentář podává: V. Matyáš

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.