Obsah stránky

2. Motožehnání Vážany n/Lit. 2019

neděle, 28. duben 2019 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 27. 4. 2019 se v naší obci konalo 2. MOTOŽEHNÁNÍ.

O akci byl opět velký zájem. Tuto skutečnost potvrzuje účast nejen místních a přespolních motorkářů, ale i velký počet místních občanů, kteří se přišli na motorkáře podívat.

Když pan farář zahájil bohoslužbu, tak bylo v kostele ca 50 lidí. Proslov pana faráře byl poučný a hlavní téma bylo o cestování a putování s určitým cílem a bezpečným návratem, což pro motorkáře znamená zejména bezpečnou jízdu, klid na silnici a šťastné návraty.

Před oltářem bylo položeno k žehnání ca 30 příleb a venku před kostelem stálo 25 motorek, různých značek, stáří, typů a obsahu motorů.

Po posvěcení příleb a motorek se vydali motorkáři na tzv. okružní jízdu, která je vedla z Vážan n/Lit. do Násedlovic, dále na Čejč a odtud po státní silnici přes Krumvíř do Těšan a přes Šaratice zpět do Vážan n/Lit. Trasa byla dlouhá ca 65 km a doba trvání – v poklidné a spořádané jízdě – necelou hodinku.

Na autobusové zastávce se udělalo společné foto a následně se všichni motorkáři sešli v dolní hospodě na gulášku a zaslouženém pivečku, kde si pochvalovali i přívětivé odpolední počasí.

Hlavní organizátoři akce byli V. Vitoul, M. Žampach, P. Novotný a D. Záhorec. Tito vše naplánovali, a zajistili bezpečný průjezd okružní jízdy.

Organizační slovo pronesl M. Žampach už v kostele, kde upřesnil zásady okružní jízdy a kladl velký důraz na vzájemnou ohleduplnost a bezpečnost.

Těšíme se na příští rok a na 3. ročník MOTOŽEHNÁNÍ a motorkáři se samozřejmě těší zejména na letošní sezonu!

Komentář podává: V. Matyáš

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.