Obsah stránky

Stanování v „Cihelně“ Vážany n/Lit. 2018

úterý, 15. květen 2018 | Kulturní a sportovní akce

Tato akce byla domluvena na tréninku v pátek 4. 5.2018 a měla být první větší akcí pro děti pod hlavičkou nově založeného Sokola ve Vážanech nad Litavou.

A zase jsme navázali na úspěšnou akci „Sleťáků“, kterou bylo stanování děti se zážitkovými ukázkami všeho, co zajímavého mohou děti v přírodě zažít. Poprvé se taková akce konala v roce 2016 a dětem v loňském roce moc chyběla.

Po domluvě s trenéry Milošem Cenkem a Soňou Havlíčkovou naše mládež vybrala sobotní termín – 12. 5. 2018 – hned po skončení výšlapu na Jalový dvůr. Tento den byl hodně náročný, protože účastníci „výšlapu“, kteří šli zpátky z Jalového dvora pěšky, měli jen necelou hodinu na to, aby se na stanování připravili.

V 18.00 hodin byla už většina dětí na místě a tak se začalo se stavěním stanů a chystáním dřeva na večerní táborák. Zapojili se všichni, včetně těch nejmenším i těch, kteří se přišli jen podívat.

Program byl velmi pestrý – opékání špekáčků, malá noční procházka, večerní pohádka, soutěž v určování úryvků ze známých pohádek a nechybělo ani společné zpívání u táboráku - na kytaru zahrála Julie Stříbrná.

Menší děti spaly ve stanech a ti odvážnější „pod širákem“.

Ráno po rozcvičce a snídani byl tábor, zase společnými silami, uklizen. V devět hodin dopoledne už si každý z nás užíval zaslouženého nedělního volna po svém.

Poděkování patří organizátorům a všem zúčastněným a odvážným dětem.

Vždy je co zlepšovat, nebo dělat stejné věci jinak. Budeme k tomu mít opět příležitost, protože dětem bylo organizátory slíbeno „prázdninové stanování“.

 

 Za organizátory: Soňa Havlíčková

...A PO VYCHÁZCE JEŠTĚ STANOVÁNÍ...
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.