Obsah stránky

VS ČSZ Vážany nad Litavou 2016

středa, 10. únor 2016 | Ostatní

Dne 13. 2. 2016 pořádali zahrádkáři, v prostorách obecní hospody, svoji výroční schůzi. 

A letos to pojali skutečně netradičně.

K celé akci se vyjadřuje Ing. Jaroslav Řezáč tímto komentářem:

Členskou schůzi zahájil Ing. Jaroslav Řezáč, který přivítal jak přítomné členy organizace, tak naše hosty, kterými byli pan Jiří Svoboda z ČZS Slavkov u Brna a Ing. Václav Matyáš, starosta obce. Paní Jarmila Černáková zhodnotila rok 2015 a přednesla i plán činnosti na rok 2016. Paní Marie Zachovalová předložila rozbor hospodaření za rok 2015 a rozpočet na rok 2016. Předseda kontrolní komise pan Josef Holub přednesl zprávu komise. Pan Jiří Svoboda nejdříve omluvil pana předsedu ÚZ ČZS Vyškov a pak přednesl přednášku ohledně ovocných keřů na zahrádkách. Starosta obce Ing. Václav Matyáš pohovořil o současné situaci v obci a co čeká obec v tomto roce.

V druhé části pak následovalo posezení u cimbálu s ochutnávkou vín z Vinařství Rozařín Morava z Moutnic. K ochutnání bylo celkem 7 druhů vín. Z bílých vín to byl Neuburg, suché víno, Veltlínské zelené, polosuché víno, ročník 2014, Müller Thurgau, polosuché víno, ročník 2014, Muškát moravský, polosuché víno, ročník 2015, Tramín, polosuché víno, ročník 2014. Z červených vín to byl Modrý Portugal, ročník 2015 a Dornfelder, ročník 2014. Velice poutavé vyprávění o jednotlivých odrůdách degustovaných vín proložené písněmi u cimbálu dalo odpoledni krásný nádech chuti a vůni koštovaných vzorků.  - www.rozarin.cz -

 

Závěr degustace patřil následně už jen hudbě a zpěvu - samozřejmě při skleničce velmi dobrého a kvalitního vína.

Toto netradiční pojetí výroční schůze, které zahrádkáři sestavili, je opět dobrý vjem, který mohou využít i ostatní spolky a organizace pro své členy. Rozhodně toto pojetí akce uspokojí větší část členské základny, protože není třeba nikam za zážitky vyjíždět, což je mnohdy při velké členské základně náročné na čas a organizaci celé akce, s nejistým výsledkem, kdo se nakonec zúčastní.

 

Závěrem tohoto článku je třeba zahrádkářům poděkovat za jejich finanční příspěvek, ve výši 25.000,- Kč - obci a občanům, určený na obnovu zeleně a výsadbu stromů v obci a katastru obce.

 

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.