Obsah stránky

VI. Vážanská drakiáda 2021

úterý, 02. listopad 2021 | Kulturní a sportovní akce

Měla to být vlastně již sedmá drakiáda, ale v roce 2020 nám se vším tak zamíchal Covid, že ani na drakiádu nedošlo.
Letošní drakiádu jsme stanovili na poslední sobotu v říjnu, tedy na 30.10. ve 14 hod a udělali jsme dobře. Vyšlo nádherné babí léto a hlavně nepršelo. Jen po špatných zkušenostech z roku 2019, kdy skoro nefoukalo, nenechali organizátoři nic náhodě a objednali pro letošek větru trochu víc. Ale asi to přehnali, foukalo 60 km/hod., v nárazech až 75 km/hod.
Draci sice létali, ale někteří končily na stromech a dokonce i na drátech vysokého napětí. Naštěstí díky šikovnosti rodičů se podařilo všechny postupně „sundat“.
Pořadatelé průběžně hodnotili kvalitu a krásu draků, kreativitu rodičů při výrobě apod. V 16:30 hod byla soutěž ukončena a byly vyhlášeny výsledky:
-    Nejhezčí draky měli Jonáš Smejsík, David Syč a Jiřík Peslar
-    Největší draky měli Dalibor Novotný, Šimon Záhorec, a Jakub Hložek
-    Naopak nejmenší Dominik Bernášek, Natálka Nakládalová a Karolínka Javůrková
-    Cenu za nejlépe létajícího draka získali David Puškáč a Roman Hložek
-    Nejzajímavějšího draka měla dle hodnotící komise Anetka Píšová
Děti dostaly pěkné dárky (kvalitní pastelky a fixy), sladkosti a samozřejmě jako vždy i špekáček na opečení. Nechyběl čaj a pro dospělé svařák, organizátorky napekly dokonce i mufíny.
Jelikož bylo opravdu větrno a chladno a navíc probíhal na hřišti souběžně fotbalový turnaj, lze pochopit, že letos účast dospělých i dětí byla trochu nižší.
Na závěr se jistě sluší poděkovat jmenovitě těm, kteří se o povedené odpoledne postarali a vše zajistili. Dík patří za finanční podporu představitelům obce a za pomoc při přípravě V. Matyášovi, manželům Žampachovým, manželům Bělouchovým, V. Zachovalovi a R. Janštovi. Letos zapůjčením auta pomohl i R. Brázda a samozřejmě dík patří i P. Kučerovi, který nás pustil na své pole.
Bylo to fajn a příští rok zas! Snad už se organizace ujme někdo z tatínků a maminek malých dětí, pro které je drakiáda určena.

Zapsal Mirek Žampach

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.