Obsah stránky

Valná hromada SDH Vážany n/Lit. 2018

úterý, 20. únor 2018 | Kulturní a sportovní akce

Členové SDH Vážany nad Litavou absolvovali v pátek 16. února 2018 na „chovateláku“ valnou hromadu, kde zhodnotili svou práci za rok 2017.

Informaci k akci podává: A. Stříbrná:

Hovořilo se o oslavách 120. výročí založení hasičského sboru ve Vážanech nad Litavou, o akcích, kterých jsme se zúčastnili (netradiční soutěž v Partyzánské Ľupči, uložení zvonů do kostelní věže v Šaraticích, tematické cvičení v Kobeřicích, atd.), o údržbě svěřeného majetku a plnění dalších rutinních povinnostech členů sboru. Tématem, které zaznělo, byl i plán na letošní rok, který zahrnuje dostavění zasedací místnosti a dobudování výcvikového dvora na hasičce, organizaci netradičních závodů v naší obci a tradiční soutěže ve vaření kotlíkových gulášů, účast na akcích okolních sborů a další běžné i nové aktivity našeho sboru. Naší snahou do budoucna je rozšíření řad sboru nejen o naše vrstevníky, ale především bychom rádi obnovili práci s dětmi. Důležitá pro náš sbor je přízeň obce v podobě podpory zejm. od starosty obce, ale i od spoluobčanů, za kterou děkujeme. Doufáme, že se nám podaří dosáhnout alespoň větší části toho, co jsme si předsevzali a naše účast bude především u veselých a dobrých událostí, méně u těch smutných a nepříjemných. Sv. Floriáne, ochraňuj nás.

Návrh plánu činnosti SDH Vážany nad Litavou na rok 2018

1. Pokračovat ve spolupráci s Obecním úřadem na výcviku a „dovybavování“ zásahové jednotky obce

2. Dokončit přístavbu klubové místnosti sboru včetně zařízení nábytkem a spotřebiči, upravit prostranství dvoru zbrojnice

3. V květnu uspořádat „4. ročník soutěž družstev ve vaření kotlíkových gulášů“

4. V červnu uspořádat hasičskou soutěž a zajistit návštěvu dětí z mateřské školy ve zbrojnici

5. Dle možností provádět cvičení soutěžního družstva

6. Řádně provozovat a udržovat vozidla zapůjčené SDH, absolvovat u nich technickou prohlídku a měření emisí, řádně vést knihy jízd

7. Celoročně provádět kontrolu a údržbu materiálního vybavení SDH a využívaných prostor, dle finančních možností pořídit materiál nový

8. Řádně se zapojit do činnosti okrsku Hostěrádky-Rešov, účastnit se akcí pořádaných okrskem a sbory sdruženými v okrsku

9. Zajistit účast členů na schůzích a odborných školeních pořádaných Okresním sdružením hasičů Vyškov, především pravidelné školení velitelů a strojníků.

10. Aktivně spolupracovat s Obecním úřadem (vzpomínková akce k osvobození obce, velký dětský den, slavnostní otevření přístavby zbrojnice, lampionový průvod…), dále spolupracovat s občany a místními organizacemi

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.