Obsah stránky

Turnaj v nohejbale Vážany n/Lit. 2018

pondělí, 09. červenec 2018 | Kulturní a sportovní akce

Sešel se rok s rokem a vážanští nohejbalisté zorganizovali další ročník Tradičního nohejbalového turnaje trojic.

Jako vždy, i tentokrát byl termín stanoven na první červencovou sobotu. Do soutěže se přihlásilo 12 družstev, takže i s náhradníky se aktivně zúčastnilo turnaje 37 borců. Mimo vážaňáků, kteří postavili dvě samostatná družstva a nastoupili i v několika smíšených, přijeli hosté ze Slavkova, Hostěrádek-Rešova a z Brna.

Několik družstev bylo složeno z kamarádů z různých okolních obcí. Hrálo se na dvou hřištích současně a po prezentaci a rozlosování byl turnaj zahájen podle plánu ve 14.30 hod.  Je nutno zdůraznit, že díky dobrému rozpisu a hlavně zodpovědnosti jednotlivých družstev turnaj rychle ubíhal a hrálo se bez jakýchkoliv prodlev mezi zápasy.

K poslechuhrála hráčům i příchozím hostům reprodukovaná hudba a o všechny se perfektně starala obsluha kantýny, kterou si tentokrát vzala na starost „Horní hospoda“ v čele se Sabinou Pazourkovou. Kolem sedmé hodiny večer byly ukončeny zápasy základních skupin a 4 družstva z každé skupiny nastoupila k vyřazovacím bojům.

Celková hrací úroveň turnaje byla velmi dobrá, ale tady už nastoupili opravdu ti nejlepší a bylo se na co koukat. Po jednadvacáté hodině byl turnaj dohrán a začaly se rozdávat ceny. Tentokrát první tři družstva neobdržela poháry, ale velmi pěkně provedené skleněné plakety s popisem a znakem naší obce. Všichni zúčastnění si pak odnesli pěkný dárek na zahnání žízně.

Když zhodnotíme výsledky, turnaj dopadl následovně:

1/ Tomáš Hrdina, Jaroslav Fronk, Lukáš Sušil – Slavkov

2/ Zdeněk Ondruška, Ondřej Hejduk, Josef Juřena – Slavkov

3/ Milan Baier, Luboš Burian, Martin Soukup – Brno

Další družstva bez bližšího pořadí:

Dušan Žák, Josef Vorel, David Florián

Jiří Bělouch st., Jiří Bělouch ml. Zdeněk Trnka

Viktor Zachoval, Petr Novotný, Václav Vitoul

Zdeněk Kánský, Kamil Oplatek, Martin Kopáček

Václav Eliáš, Martin Horák, Miroslav Šmetka

Radim Dvořák, Vlastimil Lysák, Jaroslav Jelínek

Martin Fuksa, Tomáš Svicenec, Milan Čáp

Jakub Ziman, Jiří Ziman, Jaroslav Zoufalý, Rudolf Filipi

Milan Brel, Michal Procházka, Tomáš Pulkrábek

Na závěr se sluší ještě jednou poděkovat nejen kantýně, ale také obci za finanční podporu a těm několika málo dobrovolníkům, bez kterých by to prostě nešlo (Bělouch, Novotný, Zachoval, Vitoul, Soukup, Richtr). Snad se v příštím ročníku, na který se už všichni těšíme, objeví více vážaňáků jak mezi hráči, tak mezi diváky.

Na úplný závěr připomínáme, že kdo chce „hýbnout kostrou“, tak si může každé pondělí a čtvrtek od 18 hod přijít zahrát nohejbal nebo ve čtvrtek i volejbal.

Za vážanské nohejbalisty podal informaci Mirek Žampach

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.