Obsah stránky

Tradiční ostatkový průvod ve Vážanech n./Lit. 2020

neděle, 23. únor 2020 | Kulturní a sportovní akce

    Tradiční ostatkový průvod ve Vážanech n./Lit.  v letošním roce připadl na sobotu 22. února. Před 13 hodinou se začali do prostor hasičské výcvikové místnosti scházet nejen muzikanti, ale i masky a jejich doprovod. K vidění byl jak medvěd, kterému se v průběhu průvodu střídali vodiči v podobě růžového králíčka, mývala či kovboje, ale tak i méně tradiční terorista, voják, ospalec či královna Zloba.

    Na ostatkovém průvodu nás svou hudbou doprovázela Martina Zavadilová a přátelé. Melodie známé i méně známé vylákali nejednoho spoluobčana ven na sluníčko. Odměnou nám všem bylo chutné pohoštění v podobě božích milostí, koláčů či koblih. Pro dospělé bylo přichystáno i něco ostřejšího.

    Celá ves nás, i při tom skromném množství necelých 40 účastníků, byla plná.  I v nové ulici jsme se zastavili, abychom o sobě i tam dali vědět. Letošní průvod byl sice skromnější, ale o to víc jsme si ho užili. Děkujeme všem zúčastněným.

     Věřím, že ostatkový průvod má své místo v kalendáři každoročně organizovaných akcí a zůstane to tak i na dále. Snad se v budoucnu podaří, aby se obnovila tradice "pochovávání basy", která se již delší dobu v naší obci nekoná.

      Těším se na další setkání s našimi příznivci a účastníky našich akcí.

Za T.J. Sokol Vážany nad Litavou Alena Stříbrná

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.