Obsah stránky

Setkání spolků Vážany n/Lit. 2019

pondělí, 09. prosinec 2019 | Ostatní

Na den 6. 12. 2019, v 18:00 hod. svolal starosta obce zástupce místních spolků a občany, kteří se svojí aktivní činností prezentují, jako organizátoři nejrůznějších akcí v obci Vážany nad Litavou, na společné setkání, které proběhlo v horní hospodě.

V úvodu provedl starosta vyhodnocení činností a aktivit v r. 2019, s výhledem do konce roku a vyzval přítomné, aby se následně ve svých příspěvcích sami vyjádřili, jak vnímají dění na obci a co plánují v r. 2020.

Konstatoval, že v naší obci se díky obětavým organizátorům různých akcí děje mnoho zajímavého, co dává ostatním občanům podnět k účasti na konaných akcích a tento bohatý kulturní a sportovní program spojuje přítomné do občanské jednoty, která je velice žádoucí a přínosná.

Starosta poděkoval všem přítomným zástupcům spolků a aktivním jednotlivcům, za obětování jejich volného času, který věnují ve prospěch občanů a konstatoval, že r. 2019 sice neaspiruje na rekord co do počtu pořádaných akcí (tím asi zůstane r. 2018), ale akce se zkvalitňují a vyznačují se prvky tradičního pojetí.

Předeslal, že v r. 2020 bude pro naši obec stěžejní akcí (po více jak 25 letech) konání sjezdu rodáků. A právě o této velké akci se dlouho debatovalo a zároveň již na tomto setkání byly rozdělovaly úkoly.

Cíl setkání spolků a aktivních občanů spočíval v tom, že se sešli ti lidé, kteří udávají kulturní, společenský, duchovní a sportovní rytmus v obci, aby se podělili o svoje poznatky s kolegy z jiných spolků a společně "táhli" dál dění v naší obci.

Všichni přítomní následně diskutovali a vzájemně se informovali o tom, jaké akce kdo v r. 2020 bude pořádat.

Na závěr, jako poděkování za aktivitu všech zúčastněných a za jejich práci pro obec a občany, bylo servírováno malé občerstvení.

Setkání organizací Vážany n/Lit. 2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.