Obsah stránky

Přednáška - Ovocné stromy na zahradě Vážany n/Lit. 2018

středa, 21. únor 2018 | Kulturní a sportovní akce

Při návštěvě knihovny dne 21. 2. 2018 mohli čtenáři zůstat na přednášku pana Jaroslava Jebáčka. Tématem byly naše zahrádky, konkrétně ovocné stromy.

Přednášející přišel v předstihu a přinesl si i „materiál“, na kterém nám názorně ukázal správné zásady řezu ovocných stromů. Nakreslil, jak má vypadat výsadba nových stromků a popsal všechno, co je třeba udělat před samotnou výsadbou. Podělil se s námi ostatními o zkušenosti s výběrem vhodných odrůd pro pěstování v naší obci, s ochranou stromů proti plísním a škůdcům. Zdůraznil význam ochrany zdraví a bezpečnosti při práci s postřiky. Vše prokládal nejen ukázkami, ale uváděl i zajímavé příklady ze své praxe.

Byli jsme upozorněni na oborné knihy, postřiky a pomůcky, které se probírané tématiky týkaly. Protože do hodinové přednášky se nevešlo zdaleka všechno, může se každý přijít podělit o své zkušenosti za čtrnáct dnů opět do knihovny nebo využít nabídky pana Jebáčka a navštívit jeho zahradu.

K předávání zkušeností a správnému vyjadřování nemáme všichni stejné schopnosti, ale bylo vidět, že pan Jebáček přesně ví, jak vybírat vhodná slova, aby jeho přednáška zaujala i takového laika, jako jsem já.

Děkuji přednášejícímu a všem přítomným za další nevšední zážitek v naší knihovně a já určitě využiji získané poznatky k tomu, abych se mohla těšit z bohaté a zdravé úrody na zahrádce. A když si nebudu vědět rady, tak vím koho požádat o radu nebo kam pro radu nahlédnout…

Komentář k přednášce podala: Ludmila Pilátová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.