Obsah stránky

Přátelské utkání žáků FC Zbrojovka Brno a SK Slavia Praha 2022

pátek, 19. srpen 2022 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 13.8. 2022 jsme přivítali na našem hřišti FC Zbrojovka Brno kategorie U12 a U15 což je žákovská kategorie, která sehrála dvě přátelská utkání s mužstvem stejné kategorie SK Slavia Praha. V prvním utkání nastoupila kategorie U12 ve kterém Zbrojovka Brno prohrála poměrem 3:5. Viděli jsme velmi zajímavé utkání, které se hrálo na svůj věk ve vysokém tempu a bylo vidět, že kluci z Brna nechtějí prohrát a prali se o výsledek do poslední minuty utkání , když za stavu 3:4 neproměnily dvě vyložené šance a jak se ve fotbale stává "nedáš dostaneš" tak slávisté po jednom ze svých brejků dali pojistku výsledku na konečných 3:5 pro Slavii. Za sebe můžu říci, že to bylo výborné utkání, kde bylo vidět obrovské nasazení a velká vůle po vítězství.

Ve druhém utkání nastoupila kategorie U15 a v tomto utkání byl vidět velký rozdíl fotbalové kvality na straně Slavie Praha, která zvítězila vysokým rozdílem 1:8.V utkání padaly krásné góly, pěkné fotbalové momenty, kde Slavie předvedla pěkný fotbal. Nutno podotknout, že Slavie patří k top klubům v republice i v žákovských kategoriích. Za Slavii Praha nastoupil syn slavného fotbalisty nyní asistenta trenéra ve Viktorii Plzeň Pavla Horváta. Utkání sledovala známá fotbalová jména. Například trenérem Zbrojovky Brno U12 je Patrik Siegl bývalý ligový hráč Zbrojovky Brno. Dále utkání sledoval syn slavného zbrojováckého kanonýra z mistrovské sezóny 1977/1978 Karel Kroupa mladší. Utkání přihlížel také bývalý asistent trenéra Slavie či trenér Příbrami Petr Čuhel, bývalý brankář Zbrojovky Brno Radim Vlasák.

Závěrem bych chtěl říci, že to byla povedená akce, které přihlíželo mnoho diváků,rodičů a všichni byli velmi spokojeni s organizací, občerstvením i průběhem utkání. Hosté z Prahy byli nadšeni jaký tady máme krásný areál a krásné fotbalové hřiště. To nás velmi potěšilo.

Za FC Vážany n.L. Kamil Beneš.

Přátelské utkání žáků FC Zbrojovka Brno a SK Slavia Praha 2022
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.