Obsah stránky

Pohárový turnaj v kopané Vážany n/Lit. 2017

pondělí, 24. červenec 2017 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 22. 7. 2017 se konal ve Vážanech n/Lit. tradiční "Pohárový turnaj v kopané". Turnaj, za účasti 4 mužstev, vyhrál fotbalový oddíl ze Slavkova u Brna a naše mužstvo z Vážan n/Lit. se umístilo na 2. místě.

Přinášíme hodnocení pohárového turnaje z pohledu pořadatele:

Opět po roce jsme pořádali na našem hřišti tradiční pohárový turnaj v kopané. Před jeho zahájením jsme měli trochu obavy nejen z počasí (vedro, bouřky ... ), ale i z návštěvnosti, protože jsme, bohužel, neuhlídali kolizi termínu s „Hrušeckou neckyádou“.  Ta nás sice připravila odhadem o 25 - 30 návštěvníků, ale i tak byla účast velmi slušná. Zúčastnilo se asi 100 mužů a 60 žen, přičemž dalších cca 60 byli aktivní účastníci, tedy hráči, trenéři, rozhodčí. Počasí jsme sice objednáno neměli, ale i tak vyšlo dobře – poměrně velké teplo kompenzoval mírný větříček, takže bylo docela příjemně.

       Režie sportovní části turnaje dopadla skvěle, těžko by to někdo vymyslel lépe. Bylo dodrženo nepsané pravidlo, že domácí mužstvo má být ve finále, i když to tak dlouho nevypadalo. Domácí totiž začátek prvního zápasu s Velešovicemi lehce prospali a najednou prohrávali 0:3. Naštěstí po přestávce přišel neuvěřitelný obrat, během 15 minut to bylo 4:3 a domácí se mohli radovat z vítězství. Ve druhém vyřazovacím zápase si Slavkov celkem přesvědčivě poradil s Křižanovicemi, a po výsledku 5:2 rovněž postoupil do finále. Utkání o bronz překvapivě ovládly Velešovice a po výsledku 3:1 obsadily 3. místo.

        Po tomto zápase proběhlo losování tradičně bohaté tomboly, které se počtem i hodnotou cen může v obci rovnat snad jen tombola na Obecním plesu Vážany n/Lit. Losování takového množství cen zabere nějaký čas, někteří byli nervózní, že se výhry hlásí rychle, jiní by už raději viděli zase fotbal, ale nakonec se všechno zvládlo snad ke spokojenosti všech. Výsledek losování hlavní ceny jakoby něco předznamenal, protože výhercem se stal náš bývalý trenér, nyní trenér Slavkova Radek Májek.

         Po tombole přišlo sportovní vyvrcholení turnaje – finále Vážany - Slavkov. Průběh byl trochu podobný našemu prvnímu zápasu s Velešovicemi. Slavkov nás začal přehrávat a postupně si vypracoval náskok 3:1. Ke konci zápasu však naše mužstvo opět zabralo a vyrovnalo na 3:3. Následovaly pokutové kopy, kde hráči Slavkova uplatnili své větší zkušenosti a vyhráli 4:3. Dle našeho názoru byl průběh turnaje velmi vydařený a hráči připravili divákům pěkné sportovní zážitky.

         Celkově hodnotíme letošní turnaj velmi kladně a závěrem bychom ještě jednou chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří přispěli do bohaté tomboly a všem, kteří se podíleli na přípravě, průběhu a úklidu po celé akci. To jsou zejména členové výboru TJ a výboru oddílu kopané a ti příznivci, které jste mohli vidět v různých funkcích na turnaji: Svaťa Chlup, Jara Lopatka, manželé Horáčkovi, Staňka Babušíková, Staňka Halamková,  Jana Ondrušová a Dáša Dvořáková. Ještě jednou děkujeme a věříme, že podobně vydařených akcí bude víc a víc.

                                                                                        za TJ Vážany nad Litavou, z.s.

                                                                                        předseda Ing. Ladislav Drkal

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.