Obsah stránky

Pálení čarodějnic Vážany n/Lit. 2018

středa, 02. květen 2018 | Kulturní a sportovní akce

V pondělí 30. 4. 2018 v 18.00 hodin přiletělo na svých košťatech i košťátkách asi třicet velkých a malých čarodějnic a jiných tajemných bytostí, aby všichni společně prolétli vesnici a skončili na tradičním „sletovém“ místě v prostorách hřiště minidiscgolfu.

Tentokrát se ve větším počtu dostavil „čarodějnický dorost“, a proto byl program uzpůsoben pro jejich všemožné rejdění a zábavu. V průběhu večera se nás u ohně a občerstvení vystřídalo asi dalších padesát účastníků a někteří jen tak „prolétli“ a přistáli na jiném místě.

Soutěže byly upraveny tak, aby je zvládaly i nejmenší účastnice tohoto sletu.  A že úkoly se jim dařilo plnit, můžete vidět na fotografiích na webu obce. Děti byly odměněny malou sladkostí a v závěru večera všechny přítomné děti obdržely pamětní list s obrázkem čarodějnice, který si doma mohou vymalovat, a tak ještě jednou zavzpomínat na celý příjemný večer.

Nechybělo opékání špekáčků a tentokrát byla nově pouštěna příjemná reprodukovaná hudba, která v závěru večera roztančila přítomné.

A nakonec, když se všude pomalu vkrádala tma, tak se na oheň vhodila figurína čarodějnice. Hořela jasným plamenem, a tak oheň neztratil svou magickou moc, které věříme, že nám zajistí ochranu a přinese prosperitu.

Akce „Pálení čarodějnic“ se povedla díky počasí, dále pak všem obětavým pořadatelům, dozorujícím hasičům a hlavně šikovným a skvělým čarodějkám a čarodějům.

 

Komentář podala L. Pilátová

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.