Obsah stránky

Okrsková hasičská soutěž Vážany n/Lit. 2019

neděle, 14. duben 2019 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 13. dubna 2019 od 17.00 hodin se v areálu vážanského discgolfu uskutečnila Okrsková soutěž v požárním sportu. Sjela se družstva z Hostěrádek-Rešova,Šaratic,Velešovice a Kobeřic.

Počasí nám sice příliš nepřálo, ale přesto byla k vidění ukázka požárního útoku našich menších i větších hasičů. Nejprve vystartovali nejmenší. Přestože byly stížené podmínky, káď s vodou byla ve vzdálenosti určené pro dospělé závodníky a děti musely manipulovat s většími hadicemi, zvládly to výborně. Starší děti dosáhly času kolem jedné minuty, což je obdivuhodné, vzhledem k tomu, jak dlouho trénují.

A pak už nastoupili dospělí závodníci, kteří předvedli profesionální výkony. Vítězným týmem byly Šaratice s časem pod 20 sec. Následovaly Hostěrádky-Rešov, Vážany nad Litavou, Kobeřice a poslední Velešovice, které měly při startu technické problémy.

Vzhledem k počasí se všechny sbory rády přesunuly do tepla na hasičskou výcvikovou místnost, kde na ně čekalo teplé občerstvení a především sucho. “Hasička” byla během chvilky plná.

Děkujeme všem zúčastněným za předvedené výkony, dětem a jejich rodičům za trpělivost a divákům za přízeň.

Za SDH: A. Stříbrná

 

Okrsková hasičská soutěž Vážany nad Litavou 13. 4. 2019
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.