Obsah stránky

Drakiáda - IV. ročník, Vážany n/Lit. 2018

čtvrtek, 25. říjen 2018 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu 20.10.2018 se děti z Vážan už dopoledne dívaly napjatě z okna a přály si, aby začal foukat vítr a rozehnal mraky. V 15 hodin totiž měla začít již IV. Vážanská drakiáda.

Na poli za poldrem se postupně začali shromažďovat děti s maminkami, tatínky, babičkami a dědečky. A protože nám opravdu vítr přál, draci se rozlétli po celé obloze.

Porota měla těžký úkol, protože postupně vzlétlo až 35 draků. Nakonec se porota shodla, že v kategorii „Nejmenší drak“  se umístil Šimon Tůma, Marek Zezula a Lucka Javůrková. Naopak, „Největšími draky“ se pyšnili Matýsek Tůma, Charlie Wear a Dan Horyanský. Mezi „Nejhezčími draky“ kralovala Viktorka Hofírková, Eliška Komárková a Peťa Píše. „Nejzajímavějšího draka“ měli na provázku Ondra Zachoval, Emička Tůmová a Elenka Wear. Eliška Tůmová měla draka „Neposluchu“, proto dostala diplom za draka, který nevzlétl.

Děti se po vyhodnocení, předání diplomů a sladkostí, které se dostaly úplně na všechny, pustily do opékání špekáčků a teplého čajíčku. Pro dospělé připravili organizátoři svařáček nebo čaj s rumem.

Na dokreslení krásné podzimní atmosféry po celou dobu akce hrála příjemná hudba. Vše se vypilo, snědlo a doufáme, že všichni spokojeně odcházeli domů.

Odměnou pro organizátory byla rekordní účast dětí, rodičů, prarodičů i draků.

Komentář podal: M. Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.