Obsah stránky

Dopis rybářům

čtvrtek, 07. červen 2018 | Pozvánky a výzvy

Vážení rybáři, zdravím vás a dovolte mi sdělit vám pár informací

Poldr

Jak jsem vás informoval, 23.4. byla na Poldru na kontrolním dnu komise z Povodí Moravy, resp. Odbor Bezpečnost stavby vodního díla. Komise konstatovala, že poldr neplní svou zádržnou funkci, jelikož je hladina bahna nad úrovní odtokových rour a tudíž by hrozilo, že při přívalovém dešti by bahno ucpalo roury a následně by se tlakem mohly zase uvolnit a do obce by vtrhla přívalová vlna. Proto komise navrhne vybagrovat na náklady Povodí celý Poldr a navíc kamením zpevnit obvod Poldru, aby se neuvolňovaly kusy břehů. Tot však musí jít do finančního plánu Povodí pro příští rok a když bude „dobrá zima“, mohou na konci zimy začít práce. Pro nás tedy fantastická zpráva. Budou po nás chtít dvě věci: 1/ udržovat sečením a úklidem Poldr a břehy v přijatelném stavu, 2/svým bagrem (teď jej mají na opravě) odhrabou před výpustí bahno asi 6x4m a sem budou chtít, abychom jednak svedli dvě strouhy (od lávky a od meliorací), aby bahno vysychalo a nebylo neustále zespodu napájeno. Dále také chtějí, abychom pročistili odpadové roury (navrhuji za pomoci našich hasičů). Toto při troše dobré vůle jistě zvládneme a o termínu prací vás budu informovat.

Brigáda

Jistě všichni chápeme, že i když teď nemáme vodu a nechytáme, neměli bychom nejhezčí část obce nechat zpustnout. Je potřeba posekat břehy, ale hlavně dno poldru, kde se uchytila spousta náletových rostlin. Zde budou potřeba i motorové kosy s kovovými břity. Proto vyhlašuji na pátek 8.6. v 18hod, nebo na sobotu 9.6. v 8hod brigádu. Záleží na vašich časových možnostech a počasí.

P.S.

Věřím, že všichni situaci chápete a sejdeme s v hojném počtu, zvláště ti mladší a jak je již bohužel zvykem, ne jen Vít Zachoval, který už tam letos 2x sekl a má odpracovaných 12 hodin. Pro 10-12 lidí je to práce na pár desítek minut.


 

Děkuji Mirek Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.