Obsah stránky

Divadlo KRÁL ŠALAMOUN ve Vážanech n/Lit. 2019

pondělí, 16. září 2019 | Kulturní a sportovní akce

Společenství dětí a rodičů z farnosti Šaratice uvedli v kostele sv. Bartoloměje ve Vážanech nad Litavou dne 15.9.2019 malou divadelní hru o králi Šalamounovi. Příběh ze Starého zákona.
Kdo to byl král Šalamoun ?
Král  Šalamoun  byl syn  krále  Davida a  Batšeby se narodil v Jeruzalémě  a  vládl  přibližně  v  letech 970 – 931 př. n. l.

Za jeho vlády dosáhlo království největšího hospodářského a územního rozmachu. Nechal v Jeruzalémě vystavět Chrám, který byl střediskem židovského náboženství až do zničení Chrámu roku 586 př.n.l.

Šalamoun byl uznávaný pro svoji moudrost a jistě všichni znají poučný příběh o rozsouzení 2 žen při hádce o dítě, nebo návštěvy královny ze Sáby, která vzdala chválu Šalamounovi a jeho Bohu.

Šalamoun se později odklonil od Božích zákonů. Zemřel v Jeruzalémě ve věku 79 – 80 let. Po jeho smrti bylo království rozděleno na dvě části a to na severní Izraelské království a jižní Judské království.

Hra o životě krále Šalamouna zavedla diváky právě na známé příběhy. Děti zahrály scénky o rozsouzení 2 žen při hádce o dítě, stavbě chrámu, návštěvě královny ze Sáby.

Každý příběh byl vždy ukončen písní o králi Šalamounovi. Scénky s dětmi nacvičila Míša Cenková, Katka Palečková a Markéta Koutná. Hudebního doprovodu se ujala Míša Cenková. Divadelního představení, které se uskutečnilo netradičně v kostele, se zúčastnilo celkem 40 diváků, kterým se herecké výkony dětí velmi líbily.

Zapsal: Ing. Jaroslav Řezáč

Divadlo KRÁL ŠALANOUN
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.