Obsah stránky

Čočková polévka aneb tekutý kapřík 2015

pátek, 25. prosinec 2015 | Kulturní a sportovní akce

Štědrý den ve Vážanech nad Litavou začal dopoledne výjezdem hasičů k domu č. p. 149, kde zahořely v komínu saze. Zásah trval zhruba půl hodiny a poté se naše obec, pohroužena v mlze, posunula k poledni, kdy u vánočního stromu začala akce "Čočková polévka aneb tekutý kapřík 2015".

Pracovníci obce připravili stoly, ohniště a reprodukovanou vánoční hudbu. Paní Paseková uvařila čočkovou polévku a vyrobila výborný vánoční punč. Starosta naléval meruňkovici a příchozí, kteří sebou přinesli višňovici, vanilkovou a různé vzorky vína, tak vytvořili báječnou degustační atmosféru vánočního dne.

K degustaci patřily i přinesené vzorky cukroví, které povětšinou vyráběly děti, doma se svými maminkami - o to bylo lahodnější.

Počet návštěvníků byl vyšší než v loňském roce. V jednu chvíli bylo napočítáno 120 přítomných, což svědčí o tom, že nová tradice se ujala a občané mají zájem a radost z takových neformálních občanských setkávání.

Závěrem tohoto článku je příhodné vyjádřit přání všem občanům: Vše nejlepší, pevné zdraví, silné nervy, pohodu v domě, pracovní úspěchy a lehkost bytí v roce 2016.

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.