Obsah stránky

Výsadba ovocných stromů Vážany n/Lit. 2016

středa, 28. září 2016 | Ostatní

Ve středu, na státní svátek (28. 9. 2016), za vydatné podpory obce vysadil Myslivecký spolek, ve spolupráci s místními hasiči a Sleťáky, v části katastru obce - v Nálohu, celkem 55 ovocných stromů (50 ks jabloní a 5 ks jeřabin).

Obec s pomocí místního podnikatele Ing. P. Klímy zajistila přípravu pozemku, předvrtání děr pro výsadbu a zatravnění vegetačního pásu, opěrné kůly, hnojivo a samozřejmě i stromy. Místní hasiči přivezli na místo výsadby vodu a společně s myslivci a Sleťáky během 2,5 hod vysadili (viz foto) nádhernou alej jabloní, která bude sloužit našim občanům jako výletní místo a možnost přírodního občerstvení.

Pozemek, určený pro výsadbu, skýtá prostor ještě pro ca 25 ks stromů, proto obec nakoupí za příspěvek ČZS další odrůdy - tentokráte hrušní a dalších jeřabin. Výsadba se uskuteční dne 8. 10. 2016 a v Nálohu tak bude letos vysazeno celkem 80 ks různých odrůd jabloní, hrušní a jeřabin.

Zacílení výsadby na ovocné stromy vzešlo z podnětu myslivců, kteří tak chtějí v dané lokalitě vytvořit nejen výletní místo pro občany, ale rovněž jistou oázu pro zvěř, pohybující se v daném rajónu. Finální podoba celého místa bude završena informační tabulí s mysliveckou tématikou, které bude vévodit patron myslivců - sv. Hubert.

Závěrem dodává starosta obce:

"Děkuji všem, kteří se dnes zúčastnili této akce. Možná si to ani neuvědomujeme, ale startujeme tak zcela novou etapu výstavby společenských zařízení, která v sobě zahrnuje i další obdobné akce, které povedou nejen ke zlepšení našeho životního prostředí, ale současně pozvednou i kvalitu našeho stávajícího bydlení."
 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.