Obsah stránky

Vyhodnocení CYKLOAKCE DSO ŽlaP ve Vážanech n/Lit. 2017

sobota, 30. září 2017 | Kulturní a sportovní akce

Ambice naší Obce Vážany nad Litavou přesahují místní rámec. Obec navázala na svoji aktivitu pořádání akcí většího rozsahu (kdy v r. 2016 realizovala jeden ročník Slavkovské iniciativy smíření) a dne 28. 9. 2017 se u nás konalo Vyhodnocení Cykloakce ŽlaP 2017.

Letošní ročník byl co do počtu zúčastněných cyklistů mimořádně úspěšný (téměř 250 cyklistů) a úspěšné bylo i jeho zakončení, které pořádala Obec Vážany n/Lit.

Pečlivě zvolený a připravený program s tématikou cyklistiky započal v sobotu ve 14.00 hod. úvodním proslovem starosty obce a pokračoval dvěma pevnými body programu - vystoupením vícemistra světa v krasojízdě Arnošta Pokorného a vystoupením siláka Franty.

Během akce byl k dispozici pétanque, skákací hrad, cyklokuriozity, možnosti vyjížděk po obci na přistavených koloběžkách a elektrokolech, přičemž nás svojí přítomností poctili pánové Josef Zimovčák a Pavel Boudný. Oba pobavili a zaujali přítomné sportovce svými krátkými vystoupeními, ve kterých sdělili svoje osobní poznatky o cyklosportu a jeho významu, a to nejen z pohledu sportovního pojetí.

Velice významným bodem programu bylo šlapání na oranžových kolech, kdy cílem pořadatele bylo vyšlapat co nejvíce peněz od Nadace ČEZ na podporu místní MŠ a opatrovance Obce Vážany n/Lit. - Jirky Šubrta. A to se podařilo! Pro MŠ i J. Šubrta bylo vyšlapáno každému něco málo přes 50 tis. Kč, za což si MŠ může pořídit do školní zahrady kolotoč a ještě zbude na nějaké další herní prvky a Jirka Šubrt bude moci nově rehabilitovat (pod dohledem odborníka), aby se opět dostal úžeji do běžného, každodenního života.

Akce se zúčastnili cyklisté z 27 obcí okresů Vyškov a Hodonín a nemohli si během konání a i při odjezdu vynachválit povedenost a gradaci vyhodnocovací akce, která ve svém konci byla završena tombolou s dvěma hlavními cenami: 2. místo - koloběžka za 6 tis. Kč a 1. místo - kolo v hodnotě 12 tis. Kč.

Za Obec Vážany n/Lit. byl vyhodnocen pouze jeden občan - Roman Janšta, který dává cyklistice hodně svého volného času a akcí tohoto charakteru se pravidelně zúčastňuje. Přejme si, aby ročník 2018 byl více obsazen vážanskými občany ...

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.