Obsah stránky

Rozsvícení vánočního stromu s příchodem Mikuláše 2016

pátek, 02. prosinec 2016 | Kulturní a sportovní akce

Ve čtvrtek, 1. 12. 2016, navštívilo téměř 250 občanů Vážan n/Lit. naši tradiční akci, kterou iniciuje a spolu s Obcí pořádá naše Mateřská škola.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu s příchodem Mikuláše

V letošním roce paní ředitelka MŠ pozvala profesionální, uměleckou skupinu, která předvedla zhruba 1,5 hod trvající animační program, s příchodem Mikuláše a rozdáváním dárků všem přítomným dětem.

V průběhu akce bylo k dispozici občerstvení, pod taktovkami místních organizací, ČZS (nápoje) a TJ (dobroty z udírny), což všichni příchozí náležitě ocenili a dokládá to i ten fakt, že se vypilo 80 lt. „svařáku“, 30 lt. čaje a i nějaký ten rum. Dobroty z udírny šly rovněž na odbyt a vyprodalo se vše – celkem 70 porcí. Výtěžek z prodeje občerstvení, po odečtu nákladů, půjde ve prospěch dětí z naší MŠ.

Letošní pojetí rozsvícení vánočního stromu a příchod Mikuláše bylo netradiční v tom, že se neprezentovaly (jak bývá zvykem) na podiu děti z MŠ svými básničkami a písničkami. Každé nové pojetí programu je vnímáno „vícenázorově“, zejména od nás dospělých. Při pohledu na zaujetí našich dětí, se kterým program sledovaly a patřičně si ho užily, lze však hodnotit akci jako velice vydařenou a pořadatelům (zejm. paní ředitelce S. Babušíkové) patří dík za její zajištění.

Závěrem byl k vidění velmi pěkný, s napětím očekávaný a dětmi odpočítávaný, slavnostní ohňostroj.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.