Obsah stránky

Přednáška 'Misie v Mexiku' na faře Vážany n/Lit. 2017

neděle, 15. leden 2017 | Ostatní

V neděli 15. 1. 2017 se konala na faře ve Vážanech n/Lit. na téma "Misie v Mexiku". Přednášku jáhna ThDr., PhDr. Radka Mezuláníka, Ph.D.,navštívilo více jak 30 lidí.

Komentář k akci podává předsedkyně výboru KŠ, L. Pilátová, DiS.:

V 15.00 hod. si mohli občané Vážan n/Lit. vyslechnout přednášku, kterou zorganizoval pan farář Vít Červenka.

Účastníci si vyslechli zajímavé vyprávění nejen R. Mezuláníka, ale i paní Marie Mezuláníkové a Anny Brabcové, sestry P. Jiřího Brabce, L.C., který je v současné době farářem ve farnosti Felipe Carrillo Puerto v Mexiku. Jeho farnost je velká kolem 5 000 km2 a zahrnuje celkem 35 vesnic. Skupinka z ČR (asi 9 osob) navštívila tuto farnost v loňském roce na přelomu ledna a února.

Přednáška byla obohacena nejen o promítané fotografie z jejich cesty, ale i o zajímavý popis života na farnosti, popis přírodních a turistických míst, které při svém čtrnáctidenním pobytu Mexika navštívili. Přítomní si mohli nejen prohlédnout dovezené suvenýry, ale ochutnat i něco málo z mexické kuchyně.

Po skončení akce si mohli zájemci o další informace posedět s přednášejícími u občerstvení, které bylo pro všechny připraveno.

Děkujeme všem za přípravu a organizaci této velice zajímavé a v letošním roce první akce ve Vážanech nad Litavou. Věřím, že nebude poslední tohoto druhu, protože pro nás starší jsou cestopisné přednášky oživením vědomostí a pro mládež je to další příjemný zdroj vzdělávání.

Přednáška Misie v Mexiku
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.