Obsah stránky

Prázdninové 'TVOŘENÍ' v knihovně obce Vážany n/Lit. 2017

čtvrtek, 16. březen 2017 | Kulturní a sportovní akce

Dne 15. 3. 2017 proběhlo v naší knihovně tzv. "Prázdninové TVOŘENÍ“, o jehož organizaci se postarala zejména předsedkyně Výboru pro KŠ, paní L. Pilátová, ve spolupráci s paní A. Stříbrnou.

Zde přikládáme komentář L. Pilátové:

Dnešek v knihovně začal v devět hodin ráno. Knížky, které si myslely, že všechny děti odjely na prázdniny byly překvapené, že přišlo tak brzy ráno hned 7 dětí. 

Knihovna se pro dnešní den stala i studovnou, učebnou a místem, kde se všechny děti snažily vymyslet něco samostatně a pak se se svým výtvorem pochlubit ostatním.  Pokud to někomu nešlo, tak si vzájemně dovedly i poradit.

Kreslilo se, malovalo, stříhalo, lepilo, doplňovalo a hlavně vymýšlelo jak originálně, po svém a z různých materiálů, vytvořit třeba velikonoční dekoraci nebo pohyblivé zvířátko. Byly chvíle, kdy to vypadalo jako na „semináři“ dospělých, kdy se všichni zúčastnění aktivně podílejí na veškerém dění. Během dne – končilo se o půl šesté odpoledne – se v knihovně vystřídalo 20 dětí a 11 dospělých. Těm nejmenším nebyly ještě ani dva roky, ale jejich zaujetí výtvarnou prací bylo stejné, jako u těch velkých. Někdy malinko pomohla maminka, babička nebo teta...

Jako obvykle, nechybělo občerstvení, protože při takové soustředěné práci pořádně vyhládne. A poděkovat musíme všem, protože jsme si všichni vzájemně připravili pěkný prázdninový den…

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.