Obsah stránky

Napoleonské hry

úterý, 09. srpen 2016 | Akce v okolí

Napoleonské hry letos představí Marii Luisu, Napoleonovu manželku
Večerní empírová zahradní slavnost, promítání na vodní stěnu, dobový piknik pro všechny návštěvníky, venkovní bál i svíčkami nasvětlený. Tradiční vojenské ukázky, života v leženích i show na koních. Připomenutí druhé Napoleonovy manželky Marie – Luisy nebo bitevního střetu. Jarmark nebo výstava vína. Nejen tato lákadla letos nabídnou tradiční Napoleonské hry v zámeckém parku, které se uskuteční v sobotu 13. srpna. Startují už od 9.00 řemeslným jarmarkem v parku a končí v nočních hodinách.
„Letos jsme se rozhodli hned pro několik atraktivních novinek. Naším cílem je do programu ještě více zapojit samotné návštěvníky. Ti se budou hlavně v noci podílet na světelné show, kterou vytvoří pomocí elektrických svíček, které budou součástí vstupného. Chceme také pokračovat v unikátních videoprojekcích. Tentokrát využijeme pro promítání hladinu spodního bazénu a vodní stěnu, kterou nám pomůžou vytvořit slavkovští hasiči,“ popsal hlavní novinky Ivan Vystrčil ze spolupořádajícího sdružení Acaballado.
Na své si však přijdou návštěvníci i přes den. Zámek se stane kulisou pro živý obraz císařovny Marie Luisy, v parku se zase uskuteční francouzský piknik, do kterého se můžou návštěvníci zapojit. Součástí bude opět řemeslný jarmark s dobovou atmosférou a s ukázkou života šlechty i vojáků. Severní a spodní část park zase obsadí vojáci. Součástí programu budou komentované ukázky výcviku i bitevní střet připomínající ústupné boje po bitvě u Wagramu.  
„Jsem ráda, že se nám podařilo tradici Napoleonských her ve Slavkově udržet a nabídnout návštěvníkům opět něco nového a atraktivního. Program totoiž každoročně přiláká tisíce lidí. Přestože jsou Napoleonské hry konané při příležitosti císařových narozenin, vnímáme tuto akci spíše jako možnost představení tehdejšího života – z příjemné i negativní stránky zároveň,“ vysvětlila ředitelka pořádajícího Zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická.
Napoleonské hry jsou znovu obnovenou tradicí z období první republiky, kdy si obyvatelé připomínali události z roku 1805 a Napoleonův pobyt ve městě. Zámek Slavkov-Austerlitz a Acaballado® z.s. společně rozvíjejí tradici, která patří k nejvýznamnějším nejen v regionu, ale i v celé republice a v letním období dokáže přitáhnout i zahraniční turisty.


Vstupné:
Celý den
80 Kč                  osoba na celý den (včetně večerního programu)
200 Kč                rodinné vstupné na celý den
50 Kč                  vstup na večerní program
100 Kč                rodinné vstupné na noční program
Děti do 130 cm   zdarma
Součástí vstupného je i elektrická svíčka pro noční program

Program
9:00                     Řemeslný jarmark
10:00                   slavnostní zahájení
11:00                   Marie Luisa – předání císařovny (živý obraz)
12:00                   zámecký košt vín
13:00                   empírový piknik v parku
14:00                   komentované ukázky výcviku
16:00                   bitevní střet v parku
19:00                   Velká empírová slavnost zakončená projekcí „WATER SCREEN“
Po celý den         Kostýmované prohlídky v zámku    
                    
    

 

 

 

                                  

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.