Obsah stránky

Moravské derby - klubové zkoušky ohařů 2015

úterý, 19. květen 2015 | Kulturní a sportovní akce

Přinášíme vyhodnocení akce, které nám poskynul jeden z organizátorů, pan David Hlamka.

Zde jsou jeho slova:

Druhá květnová se ve Vážanech nad Litavou nesla v duchu lovecké kynologie. Klub Krátkosrstý ohař se sídlem v Brně, zde pořádal Moravské derby, klubové zkoušky vloh se zadáním pracovních titulů CACT a res. CACT.

V devět hodin zahájili samotnou akci trubači lesnické střední školy v Hranicích a po nich se ujal slova hlavní rozhodčí a předseda klubu Ing.Bc. Pavel Konečný. Patnáct přihlášených psů bylo se svými vůdci rozděleno do tří skupin v honitbách Vážany nad Litavou, Hrušky a Křenovice. Poměrně vysoký porost obilnin byl sice pro některé těžkým oříškem, ale kdo měl "natrénováno" nebyl překvapen a k vidění bylo spousta nádherné práce mladých psů, zejména na zaječí zvěři.

Kolem poledne se již začali vracet první vůdci se splněnou prací a po návratu všech došlo k vyhlášení výsledků.

Vítězem Moravského derby se tak stal Německý krátkosrstý ohař Aron z Lhoteckých lesů vedený Ladislavem Švandou z Velkých Nemčic, jako jediný s plným počtem bodů a zaslouženým titulem CACT.

Akce byla všemi hodnocena velmi vysoko a proto bych chtěl závěrem poděkovat všem partnerům akce a to obci Vážany nad Litavou, firmám Juko-petfood, Plzeňský pivovar, zástupcům honiteb Vážany nad Litavou, Hrušky a Křenovice a jako vždy perfektně připravenému a usměvavému personálu obecní hospody.

Myslivosti zdar a lovecké kynologii zvlášť!

David Halamka - místopředseda klubu Krátkosrstý ohař se sídlem v Brně

Moravské derby ohařů 2015
IMG_4696.JPG IMG_4707.JPG
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.