Obsah stránky

Hudba Hradní stráže a Policie ČR

pondělí, 19. září 2016 | Akce v okolí

Hudba Hradní stráže a Policie ČR zahraje největší policejní a filmové hity

Můžete je slyšet při nejvýznamnějších státních událostech, ceremoniích i pietních aktech. Jsou zlatým hřebem významných hudebních festivalů v tuzemsku i zahraničí. 24. září od 18.00 vystoupí na nádvoří Zámku Slavkov – Austerlitz. Vstup na akci bude zdarma.

„Mám velkou radost, že se nám ve spolupráci s Policejním prezidiem podaří přinést občanům tak krásný dárek k 600. výročí městského znaku. Hudba Hradní stráže a Policie ČR je výkladní skříní naší země. Ve spojení s naším krásným zámkem bude tento koncert jedinečným zážitkem,“ okomentoval starosta Michal Boudný.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky zahraje to nejlepší ze svého reportoáru. Kdo by však čekal, že jej čeká koncert plný vážné a ceremoniální hudby, bude překvapený. Na programu v podání tohoto obrovského tělesa jsou zejména policejní a filmové hity jako například Růžový panter, Četník ze Saint Tropes nebo znělka k seriálu Simpsons. Přední čeští sólisté Gabriela Urbánková a Tomáš Savka slibují také kouzelné chvíle při poslechu zpěvných melodií.

Téměř stočlenné těleso začalo psát svou historii v roce 1945. Navázalo tak na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie ČR patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě. Hudebně doprovází především průběh státních návštěv prezidentů a čelních představitelů zemí pozvaných prezidentem republiky, a také se účastní spolu s čestnou jednotkou Hradní stráže nástupních audiencí velvyslanců. Doprovází taktéž slavnostní protokolární okamžiky při Řádových dnech ve Vladislavském i Španělském sále Pražského hradu. Účastní se rovněž řady protokolárních i pietních aktů na zámku v Lánech.

Orchestr je zároveň významným služebním a kulturním reprezentantem Policie České republiky, přičemž plní veškeré služební úkoly vyplývající z jeho postavení. Mezi ně patří hudební zajištění významných akcí pořádaných Ministerstvem vnitra a Policií ČR, kde doprovází například prezentační akce Policie ČR, slavnostní sliby nově přijatých policistů, pietní akty, a nechybí ani při reprezentačních plesech Policie ČR. Dále spolupracuje se všemi složkami Integrovaného záchranného systému, zvláště s Hasičským záchranným sborem ČR. Díky tomuto širokému spektru svého působení na špičkové úrovni přispívá Hudba Hradní stráže a Policie ČR trvale k dobrému jménu Policie ČR a vytváří tak dobré základy firemní kultury Policie ČR.

Akce se koná při příležitosti 600. výročí městského znaku. Hudba Hradní stráže a Policie ČR vystoupí pod záštitou předsedy Vlády ČR Bohuslava Sobotky. Akce se koná ve spolupráci s Policejním prezidiem České republiky.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.