Obsah stránky

Hrátky s pamětí Vážany n/Lit. 2017

čtvrtek, 06. duben 2017 | Kulturní a sportovní akce

Motto:

„Paměť je naším jediným bohatstvím. Teprve přijdeme-li o ni, stanou se z nás skuteční žebráci…“

To je myšlenka Jeana Etienna Dominiqua  Esquiroly, francouzského psychiatra (1772-1840), říká paní L. Pilátová, která ke konané akci podává informaci:

Každá lidská činnost – vzdělání, výchova, práce, kultura, věda, sport, technika – předpokládá dobře rozvinutou paměť. Někdy děláme nevědomky to, co naší paměti škodí, což je nedostatek spánku, času, také únava, nedostatek podnětů, sociální izolace nebo nízká sebedůvěra. Na „zakrnění“ paměti mají velký podíl i moderní technologie, protože až příliš spoléháme na to, že všechno najdeme v počítači nebo mobilním telefonu.

V březnu jsme už nestihli „Národní týden trénování paměti“, takže jsme využili příležitosti uskutečnit „Hrátky s pamětí“ s paní Zdeňkou Adlerovou, certifikovanou trenérkou paměti ČSTPMJ (Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging), která nám velmi zábavnou formou přiblížila, jak svoji paměť procvičit. Naučila nás využívat některé paměťové techniky, také jsme si hráli se slovy a čísly, hledali rozdíly na obrázcích. Bylo toho hodně, co jsme si za hodinu a půl mohli vyzkoušet. A chcete i vy vědět jak trénovat a cvičit mozek? Není to problém. Stačí přijít do obecní knihovny – v době kdy je otevřená – a zkusit si to. Paní Adlerová nám nechala nějaké pracovní listy a informace jak v této potřebné činnosti pokračovat.

Děkujeme paní Adlerové za všechny informace a trpělivost, se kterou se nám věnovala. Také desítce účastníků za aktivní přístup a odvahu přijít si vyzkoušet svoji paměť. Poděkování patří všem, kteří se na přípravě akce podíleli a připravili nám v obecní knihovně zase jeden z pěkných zážitků.

 

Hrátky s pamětí 5. 4. 2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.