Obsah stránky

Dětský den ČSCH 2016

neděle, 06. březen 2016 | Kulturní a sportovní akce

V sobotu, 5. 3. 2016 pořádali Vážanští chovatelé DĚTSKÝ DEN, zaměřený nejen na přiblížení své kmenové (chovatelské) činnosti dětem a mládeži, ale zejména na sport, pohyb a soutěžení při "náročných" disciplínách, které byly pro děti připraveny.

Tentokrát přišlo více než v r. 2015 a téměř všechny se postupně zapojily do 11 soutěžně-herních disciplín, které je doslova uchvátily.

Zprávu doplňuje jeden z hlavních organizátorů akce - Pavel Piše ml.: Po několika deštivých dnech nám počasí přálo a tak si nejen vážanské děti mohly užít pečlivě připravený program dne. Bezmála 60 dětí se zúčastnilo bodované soutěže o jedenácti disciplínách, po jejichž splnění obdržel každý účastník balíček se sladkou odměnou. Děti měly při absolvování soutěže možnost vyzkoušet si například jízdu na koloběžce, proběhnout překážkovou dráhu, střelbu lukem či kuší, jízdu na koni v sedle i v kočáře, hod na cíl a další mnohdy legrační úkoly. Děti také vyslechly zajímavou přednášku o chovu, péči a různých zajímavostech ze světa domácích zvířat.

V průběhu dne se děti občerstvovaly čajíčkem a na čerstvém vzduchu chutnaly všem také párky v rohlíku. Všechny zúčastněné zaujala také přehlídka zvířat vážanských chovatelů, kde vedle králíků, holubů či slepiček byla k vidění také skupina nutrií, krásní krocani a také pestrá paleta barev papoušků, vedle nichž skotačil párek fretek.

A závěrem Pavel Piše ml. dodává:"Chtěl bych jménem celého výboru poděkovat všem chovatelům a příznivcům našeho spolku za skvělou spolupráci při organizaci všech akcí naší organizace, ať už oblíbených tří trhů v měsíci únoru, tak této akce pořádané pro naše vážanské děti."

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.