Obsah stránky

Beseda s Městskou policií Slavkov u Brna 2015

sobota, 17. říjen 2015 | Ostatní

Dne 16. 10. 2015 se uskutečnila v zasedací místnosti OÚ ve Vážanech nad Litavou „Beseda s Městskou policií ze Slavkova“.

V úvodu besedy přivítala předsedkyně výboru pro kulturu a školství, paní  L. Pilátová, všechny přítomné a přednášejícího velitele Městské policie ve Slavkově u Brna, pana Petra Smejsíka. 

Přítomným občanům se dostalo mnoho informací a rad, které mohou přispět k jejich bezpečí, ochraně života a majetku.

Přítomní senioři, vyslechli konkrétní případy podvodů, krádeží a další trestné činnosti, které se vyskytují v našem regionu nejčastěji. Všichni ocenili informace o tom, jak lze tyto mimořádné situace rozpoznávat a jak je možno jim předcházet.

Především se jedná o falešné zástupce zásilkových obchodů, různých energetických firem nebo o falešné sociální pracovnice. Tito v nestřeženém okamžiku připraví důvěřivé občany o cennosti nebo finanční částky, mnohdy i o celoživotní úspory. Důvody pod kterými se podvodníci snaží vniknout do bytu, jsou různé, např. že byli přepadeni, mají zdravotní problémy či nevolnost nebo se odkazují na údajné dopravní nehody, které je postihly.

Příklady ze své práce uvedl nejen přednášející, ale do besedy se zapojili i všichni přítomní.

Závěrem besedy byly účastníkům předány vizitky, na kterých jsou uvedena telefonní čísla na Městskou policii ve Slavkově u Brna.

Ludmila Pilátová k celé akci dodává: Děkujeme panu Petru Smejsíkovi za pěkně připravený materiál, za rady i potřebné informace, ze kterých jsem měla pocit, že jsem vyzbrojena tak, že bych „neskočila na lep“ žádnému takovému podvodníkovi.  Je to ale skutečně tak? … Informací není nikdy dost, takže se těším na příště… Děkuji také všem, kteří navzdory nepříznivému počasí, nejen že přišli, ale se i aktivně do besedy zapojili.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.