Obsah stránky

Aktuálně - skládka Vážany n/Lit. - 02/2016

středa, 24. únor 2016 | Ostatní

Dne 24. 2. 2016 se na příjezdové cestě, kudy nákladní soupravy naváží odpad na skládku, objevil zátaras v podobě dvou betonových skruží.

Problém skládky je stále živým tématem nás občanů obce Vážany nad Litavou, kdy už se i zdravý, selský rozum zdráhá pochopit realitu, že se na skládku stále vozí odpad, byť na to spolek skládku provozující, nemá od Krajského úřadu povolení, ke skladování, ukládání a manipulaci s odpadem.

Počin zátarasu, pravděpodobně iniciovaný některým z občanů obce, je pochopitelný, bohužel měl trvanlivost snad jen necelou hodinu, jelikož zátaras byl spolkem SVS Delta Racing Team odstraněn a čekající kolona nákladních souprav se znovu rozjela za svým cílem - vysypat svůj náklad na skládku v katastru obce.

Starosta byl hned ráno atakován a dotazován na osobní schůzce nově ustanoveným předsedou spolku SVS Delta Racing Team, panem R. Janovcem, zda nemá Obec se zátarasem něco společného. Spoluúčast Obce na této akci byla negována, neboť postup Obce je v této věci veden čistě legislativní cestou, která se jeví zdlouhavá, ale bude mít jistě patřičný účinek, jímž bude navážení odpadů na katastr obce zamezeno.


 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.