Obsah stránky

Ukliďme Česko - Vážany n/Lit. 2016

neděle, 17. duben 2016 | Ostatní

V sobotu 16. 4. 2016 se konala úklidová akce v katastru obce Vážany nad Litavou, pod celorepublikovou záštitou - "Ukliďme Česko".

O půl deváté se sešli aktéři - necelá dvacítka obyvatel obce (děti i dospělí), kteří se rozdělili do 4 skupin a vydali se na svá stanoviště.

První skupina uklízela cestu nad Vinohrady. Tato skupina měla za cíl i rozdávání letáčků projíždějícím řidičům nákladních souprav, kde byla textace: Děkujeme, že nám zde udržujete čistotu. Prosíme, nejezděte už na skládku, která zasahuje do svého okolí a nebezpečně ho ohrožuje. Vozte suť a zeminu na legální skládky v ČR.

Druhá skupina operovala na cestě na Kobeřice a třetí skupina na silnici, vedoucí do Slavkova.

Čtvrtá skupina byla nasazena na úklid černé skládky, která se nacházela na konci Vinohrad a s pomocí těžké mechanizace (Ing. Radim Hložek poskytnul traktor s čelním nakladačem) ji přemístila během necelé hodiny do přistaveného kontejneru.

První tři skupiny realizovaly sběr do plastových pytlů, které ponechávaly pro naložení a odvoz na okrajích čištěných cest a silnice. Čtvrtá skupina následně se starostou, který vypůjčil traktor a přívěs od pana Jiřího Dostála, sbírala plastové pytle s odpadky a svezla je na úložiště do obce (Respono se o odpad následně postará...).

Celkem se, za přívětivého počasí, uklidilo tolik odpadu, který vydal svým objemem na jeden kontejner a k tomu ještě jeden zpola naložený přívěs za traktor.

Nutno podotknout, že bylo očekáváno v okolí obce více odpadků, takže je celkem příjemným zjištěním to, že si hlídáme svoje okolí a snažíme se jej udržovat v čistotě.

Dík patří rozhodně všem účastníkům úklidové akce, kteří si našli na úklid okolí obce čas, a kterým jistě není lhostejný případný nepořádek na okrajích cest a komunikací vedoucích kolem naší obce, jakož i uvnitř obce.

Akci budeme opakovat opět v příštím roce a těšíme se na početnější účast občanů.


 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.