Obsah stránky

Snídaně na zámečku Vážany n/Lit. 2016

neděle, 27. listopad 2016 | Kulturní a sportovní akce

Velice vydařenou a zajímavou akcí, byla "Snídaně na zámečku", kdy pořadatelé - Sleťáci - šli absolutně do neznáma, jelikož obdobná akce u nás na obci ještě nikdy nebyla. Přesto lze říci, že akce velice zaujala, o čemž svědčí návštěvnost občanů (více jak 60).

 

Jak se to vše perfektně vydařilo, vyjádřila paní L. Pilátová ve svém komentáři:

Chytré knihy uvádějí, že  snídaně je první a nejdůležitější jídlo dne, které má velký vliv na lidské zdraví. Pokud dobře snídáme, nedáváme šanci obezitě. Snídaně je ovlivňována místem a časem…

Tentokrát bych poděkovala všem, kteří se na této akci podíleli. Především všem, kteří se zúčastnili a přinesli ukázky „své“ snídaně a zapůjčili vystavené předměty.

Děkujeme ČSCH za propůjčení prostor „zámecké jídelny“ a jejich vytopení, panu E. Novotnému a J. Hofmanovi.

Děkujeme Ing. R. Hložkovi a L. Audymu za zpřístupnění  klubovny Mysliveckého sdružení, kterou hraběnka Kounicová při prohlídce nazvala „lovecký salonek“.

Atmosféru snídaně, pokud jste si ji neužili na vlastní kůži, si můžete přiblížit na fotografiích, které jsou umístěny na stránkách obce, nebo i ve Vyškovském deníku (vyskovsky.denik.cz) v reportáži Veroniky Laury Boháčkové, která se naší snídaně také zúčastnila a svůj článek nazvala „O sto let zpátky v čase - Vážanští posnídali na zámečku“.

Snídani pro nás připravili především Sleťáci, kterým patří největší poděkování za přípravu, dobové vybavení, oblečení, atmosféru a za jejich velkou kreativitu a schopnost improvizace.  Můžete je vidět na krátkém videu V.L. Boháčkové nebo ve skutečnosti při další jejich akci 28. 12. 2016 na vycházce „Okolo Vážan“.

Za výbor KŠ, Ludmila Pilátová

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.