Obsah stránky

Slavkovská iniciativa smíření - Vážany n/Lit. 2016

neděle, 02. říjen 2016 | Kulturní a sportovní akce

Další, velmi zdařilou akcí letošního „Kalendáře akcí“ ve Vážanech n/Lit., byla „Slavkovská iniciativa smíření 2016“, konající se dne 1. 10. 2016 v místním kostele sv. Bartoloměje a v sále obecní hospody.

Dle zveřejněného programu proběhlo vše k naprosté spokojenosti všech přítomných, kteří se zúčastnili zahájení (ve 14:00 hod) a semináře s ústředním tématem o milosrdenství, který vedl Mons. Martin Holík. Předsedajícím semináře a člověkem, který udával celé akci patřičný řád, byl Rev. Jaroslav Kratka.

Ekumenickou bohoslužbu, s účastí generálního vikáře brněnské diecéze Mons. Jiřího Mikuláška a při kázání opata Mariana Rudolfa Kosíka OPraem, navštívila bezmála stovka lidí, kteří si mj. mohli poslechnout unikátní pěvecký přednes mistra Martina Hammerle – Bortolotti.

Po bohoslužbě se většina přítomných přesunula opět do sálu dolní hospody, kde po krátkém občerstvení, zazněly první takty zpívaných a hraných skladeb sboru Collegium musicale bonum.

Celá akce byla ukončena ve 20:00 hod požehnáním od Mons. Jiřího Mikuláška, který po společné modlitbě popřál všem přítomným mnoho dobrého do dalších dnů života.

Na závěr dodává starosta: Jsem nesmírně rád, že se dílo podařilo! Je pro mne potěšením, že naše malá vesnice mohla poskytnout kvalitní zázemí pro akci tak velikého významu, jako je Slavkovská iniciativa smíření a zařadila se tak v historii SIS vedle další, větší a významnější obce a i města Slavkova. Děkuji mnohokrát všem protagonistům akce za jejich přítomnost a za jejich perfektní nasazení, které bylo pro mnoho lidí jistě velmi inspirující.

Aktuální informace od starosty: Dostalo se mi té cti, že jsem byl pozván do Radia Proglas, na rozhovor s jedním z hlavních organizátorů SIS Rev. Jaroslavem Kratkou, v cyklu "Křesťana svět". Níže naleznete odkaz k poslechu pořadu, který je vysílán v těchto časech: Premiéra: 16. 10. 2016, 17:00 hod; Opakování: 20. 10. 2016, 22:30 hod, 25. 10. 2016, 0:05 hod

http://www.proglas.cz/detail-poradu/2016-10-16-17-00.html

 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.