Obsah stránky

Rybářské závody Vážany n/Lit. 2017

sobota, 24. červen 2017 | Kulturní a sportovní akce

Po roce a jednom týdnu, v sobotu 17. 6. 2017, nastal opět ten správný čas na jednu z nejoblíbenějších akcí ve Vážanech n/Lit., a to na tradiční rybářské závody.

Systém závodů je již tak zaběhlý a v praxi ozkoušený, že rybáři ani nevymýšlí žádné organizační "kotrmelce" a drží se opravdu tradice. Ráno se zase sešla parta dobrovolníků, kteří nachystali kantýnu (David a Simona Reinohovi, Libor Lopatka) a udírnu (Viktor Zachoval a Roman Janšta), jiní nachystali lovná místa (Honza Strmiska), další pak evidovali účastníky (Majka Žampachová a Hanka Soukupová) a v 7 hodin vše vypuklo.

Tentokrát jsme měli i nové "ryboměřiče", tedy rozhodčí. Na jedné straně rybníka Jarda Chladný a na druhé straně Luboš Stříž. Ze začátku soutěže byl celkem klid, ale kolem deváté se lov rozjel a byly chvíle, kdy oba rozhodčí pobíhali kolem rybníka, aby stačili všechny ryby změřit. Jako obvykle se sečítaly centimetry všech ulovených ryb, ale tentokrát se začínalo měřit až od 30 centimetrů výše.

V pravé poledne byla soutěž ukončena a vyhodnocena. Vítězové byli po zásluze odměněni poháry a věcnými dary (udice, navijáky, krmení atd.), které rybáři pořídili za výrazné pomoci obce.

První cenu a putovní pohár získal pravidelný účastník našich závodů, pan Jaroslav Svoboda s celkovou délkou nalovených ryb 145 cm.

Na dalších místech se umístili:

2.místo p. Pecina – 143,5 cm, 3.místo p. Hložek – 120 cm, 4.místo p. Paseka ml. – 90 cm, 5.místo p. Štork – 89 cm, 6.místo p. Strmiska ml. – 80 cm.

Velká gratulace vítězům, ale i všem soutěžícím, kteří jistě prožili příjemný den u vody.

Ve 13 hod vypukla oblíbená tombola. Prodeje lístků se perfektně zhostila Majka Zachovalová a pak samotné losování zvládla s Majkou Žampachovou bravurně. Nutno poděkovat obci a rybářům jako celku, ale hlavně pak jednotlivým členům i nečlenům spolku za příspěvky do tomboly. Jen za některé hodnotné ceny vyjmenujme – telefon, velký slunečník, pečící pánev, dárkové koše, mixér, láhve dobrého pití, souprava nožů ...

Po tombole se pokračovalo v jídle, pití a povídání.

Po loňských zkušenostech, kdy rybáři přeplatili dobré počasí a bylo až moc horko, tak letos si zaplatili umírněné počasí bez horka a bez deště. Rybářské závody se určitě vydařily a to tak, že se o nich kladně vyjádřila i redaktorka Vyškovského denníku sl. Gregorová, která s námi strávila několik hodin u rybníka.

Škoda jen, že se některým vážaňákům nechtělo vytáhnout paty z domu do krásného prostředí našeho poldru a tak účast diváků byla slabší, než vloni. Tak snad příští rok!

Komentář k akci podal: Miroslav Žampach

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.