Obsah stránky

Prohlídka Kleinova paláce v Brně 2016

středa, 21. prosinec 2016 | Ostatní

Výbor pro KŠ, pořádal další prosincovou akci z naplánované série r. 2016.

Informaci podává paní L. Pilátová, DiS.:

"Před rokem jsme se zúčastnili komentované prohlídky Schrattenbachova paláce, kde od roku 1950 sídlí knihovna Jiřího Mahena. Ta nás natolik zaujala, že jsme využili možnosti navštívit další palác v centru Brna – Kleinův palác. Komentovaná prohlídka se konala 20.12. 2016 od 17.00 hodin. Sraz byl před Kleinovým palácem, který je jedním z nejhezčích domů ve středu města Brna a byl postaven v letech 1847- 48 rodinou Kleinů. Šest bratrů, z prosté rodiny z Loučné nad Desnou, založilo rodinnou firmu a za jedinou generaci se zařadili k nejúspěšnějším podnikatelům rakouské monarchie.

Palác byl do dnešní podoby restaurován v letech 1995 až 1996.

V současné době jsou v prostorách tohoto paláce obchody a jiné organizace, ale především se zde nachází IN-CENTRUM, specializované oddělení KJM zaměřené na výuku počítačové gramotnosti.

Mgr. Lucie Plchová náš přivítala před budovou, kde jsme se dověděli mnoho zajímavostí z historie paláce a prohlédli si litinové prvky arkýřů. Pak následovala prohlídka paláce, hlavně v prostorách, které patří IN-CENTRU. Z prezentace jsme poznali jednotlivé členy rodiny Kleinů, jejich široký rozsah podnikatelských aktivit nebo přístup k práci. Odměněni jsme byli nejen drobnými dárečky, ale i pohledem na rozsvícené a rušné náměstí Svobody.

Informací - o budově i jejích majitelích - najdeme v každé publikaci o Brně hodně, ale předvánoční atmosféru tohoto místa můžeme vychutnat jen tak, že si je projdeme… Zážitek to byl, pro naši malou skupinku, i pro všech dvacet dalších účastníků, zase neopakovatelný …"

Komentovaná prohlídka Kleinova paláce v Brně
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.