Obsah stránky

Přednáška Skandinávie a Pobaltí

úterý, 14. únor 2017 | Kulturní a sportovní akce

Přednáška „Skandinávie a Pobaltí“ – 13. 2. 2018 od 18.00 hodin v místní knihovně Hostěrádky-Rešov

Obecní knihovna ve Vážanech nad Litavou navázala koncem roku 2016 spolupráci s místní knihovnou v Hostěrádkách-Rešově. V lednu letošního roku jsme navázali spolupráci se slavkovskou městskou knihovnou. Tímto mají čtenáři všech tří knihoven, ale i ostatní občané, možnost samostatně, nebo hromadně navštěvovat všechny akce, které jsou pro veřejnost pořádány.  Pozvánky jsou uveřejňovány na stránkách obce v rubrice „Akce v okolí“.

Přednášku o Skandinávii a Pobaltí navštívilo 8 účastníků z různých organizací, které působí v naší obci. Knihovna v Hostěrádkách byla opět plná, protože pestrá projekce Aleny a Jirky Márových zde nebyla poprvé, ale už po čtrnácté. Procestovali více jak padesát zemí, takže je stále o čem povídat… 

Každého účastníka osobně přivítá paní knihovnice Urbánková, nabídne něco sladkého a dohlédne na to, aby přednáška začala včas. Jak to tak bývá - u zajímavých přednášek – konec není přesně stanoven, protože přednášející dávají prostor pro dotazy. Ptají se nejen ti, kteří tyto země někdy v minulosti navštívili, ale i přítomní školáci. To potvrzuje tvrzení, že takové přednášky jsou další formou „vzdělávání“…

Tentokrát jsme si mohli vybrat a zakoupit  - knihu o zemi, kterou tito cestovatelé už nejen navštívili, ale ji i popsali. Zajímavý byl i kalendář pro rok 2017, kde se nacházely fotografie z jejich cest.

Příjemné prostředí knihovny, laskavý přístup paní knihovnice a zajímavý výběr témat, jsou důvody,  pro které tyto akce navštěvují nejen místní občané, ale i občané z širokého okolí.

Věříme, že stejně zajímavá bude i přednáška v naší knihovně, která se uskuteční v sobotu 4. 3. 2017 od 14.30 hodin na téma: Nepál – města, lidé a hory.

L. Pilátová - předsedkyně výboru KŚ

Přednáška - Skandinávie a Pobaltí 13.2.2017
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.