Obsah stránky

Přednáška - Palau - ostrovní stát v Tichém oceánu

čtvrtek, 09. březen 2017 | Kulturní a sportovní akce

Přednáška – Palau –ostrovní stát v Tichém oceánu

Žijeme ve světě, ve kterém všechno rychle ubíhá a mění se. Také informace se předávají rychleji než dříve. Možná i proto využíváme akcí v okolí pro svoji větší informovanost a přehled. Nedoceněné jsou zážitky, které nám zprostředkovávají ti, kteří rádi cestují a dovedou se o zkušenosti z cest podělit s námi ostatními.

Naše knihovna má navázánu spolupráci s místní knihovnou Hostěrádky-Rešov, kde přednášky o cestování mají již dlouhodobou tradici. Pravidelně je knihovna – při těchto akcích - zaplněna do posledního místečka. Tentokrát přednáška začínala v 18.30 hodin, takže jsme se mohly – my, čtyři účastnice – přesunout do Hostěrádek hned jak skončila půjčovní doba v naší knihovně. Paní knihovnice Jarmila Urbánková má úsměv pro každého příchozího a začíná se vždycky včas.

Když posloucháte vyprávění manželů Poulíkových, přímo cítíte všechno, o čem právě hovoří. Obdivujete jejich odvahu zjistit, jak se v té které zemi skutečně žije. Tyto informace se mohou lišit, pokud se na stejné místo vydáte s cestovní kanceláří.

Protože přednáška byla uskutečněna v den, kdy se slaví MDŽ, měla paní knihovnice pro každou účastnici připravenu květinu. Je to maličkost, ale z takové maličkosti se z obyčejného dne, dělá den „D“…

V naší knihovně jsme s přednáškami a besedami teprve začali, takže věříme, že si tyto akce své příznivce v obci a okolí také najdou…

Ludmila Pilátová

Přednáška - Palau - ostrovní stát v Tichém oceánu
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.